بهترین روش‌های "درمان درد استخوان پشت پاشنه پا"+ 6 علت درد آن

بهترین روش‌های “درمان درد استخوان پشت پاشنه پا”+ 6 علت درد آن

“درمان درد استخوان پشت پاشنه پا” به چه صورت است؟ درد پشت پاشنه و کف پا از مشکلات شایعی است که می‌تواند در اثر عواملی همچون استفاده بیش از حد از پا، التهاب تاندون آشیل، التهاب فاشیای کف پا، خار پاشنه و آسیب‌های فیزیکی به وجود آید. این درد معمولاً با فعالیت‌های روزمره تشدید می‌شود و احتمالاً با علائمی مانند تورم، سوزش و کاهش دامنه حرکتی همراه است. برای درمان استخوان پاشنه پا، روش‌های مختلفی مثل استراحت، استفاده از داروهای ضدالتهاب، فیزیوتراپی، انجام تمرینات کششی، و استفاده از کفی‌های طبی مناسب وجود دارد.
برای درد پاشنه پا به کدام دکتر مراجعه کنیم؟ اگر دچار مشکلات در قسمت پاشنه پا شده‌اید و در مورد درمان آن آگاهی ندارید در ادامه به نکاتی در مورد علت دردگرفتن پشت پاشنه و کف پا و روش‌های درمان آن از نظر یک دکتر فوق‌تخصص درد پاشنه اشاره خواهیم کرد.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد استخوان پشت پاشنه پا و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

درمان درد استخوان پشت پاشنه پا تحت تاثیر چه عواملی قرار دارد؟

به‌منظور درمان درد در استخوان پاشنه و کف پا، ابتدا باید علت این عارضه مشخص و سپس از بهترین روش درمانی برای آن استفاده شود. درمان التهاب استخوان پاشنه‌های پا در تمامی افراد ثابت نبوده و باتوجه‌به علل این عارضه و شرایط جسمی بیمار متفاوت می‌باشد. فاشئیت کف پا از رایج‌ترین علت صدمه‌دیدگی استخوان پشت پاشنه‌های پا به شمار می‌رود.
در اصل فاشیای پلانتار قسمتی است که نوار بسیار ضخیم بافتی که ناحیه استخوان پاشنه را به سایر بخش‌های پا وصل می‌نماید، دچار صدمه و ضخامت می‌شود. باوجوداینکه روش درمان التهاب و درد در استخوان‌های پشت پاشنه‌های پا به علت اصلی و دقیق این عارضه بستگی دارد، اما بااین‌وجود بیشتر اشخاص به شیوه‌های درمان عصبی محافظه‌کارانه جواب مثبت می‌دهند.
به‌عنوان‌مثال، حداقل ۹۰٪ از اشخاص درگیر به عارضه فاسئیت پلانتار به مدت یک الی دو ماه درمان‌های محافظه‌کارانه، یا حتی استفاده از شیوه‌های درمانی محافظه‌کارانه و به همراه آن یک الی دو ماه استفاده از اسپلیت‌های شبانه، بهتر و درمان می‌شوند. آمارها این‌طور نشان می‌دهد که کمتر از ۵٪ از اشخاص درگیر با عارضه فاسئیت پلانتار به جراحی احتیاج دارند.
با درنظرگرفتن تجربیات پزشکان، امکان صدمه‌دیدگی ناحیه کف پا به علت فاشئیت در عوامل زیر بیشتر رخ می‌دهد:

صدمه ناگهانی

این دسته از صدمات اغلب در زمان انجام کارهای گوناگون اتفاق می‌افتد. به‌عنوان‌مثال دو فعالیت دویدن و همچنین رقصیدن سبب این اتفاق می‌شوند. ازاین‌رو به هر اندازه فعالیت بدنی شما بیشتر باشد، بیشتر در برابر این عارضه قرار خواهید گرفت.

ساییدگی و پاره شدن بافت‌های ناحیه کف پا

از دیگر عواملی که سبب فاشئیت کف پا می‌شود، ساییدگی و پاره شدن بافت‌های واقع در ناحیه کف پا است. اغلب این عامل در افراد بزرگسال و میان‌سالانی که بیشتر از ۴۰ سال، سن دارند، مشاهده می‌شود. اگر که شما این احساس را دارید که درد پایتان با یکی از موارد ذکر شده مرتبط است، می‌بایست جهت معاینه و درمان استخوان پشت پاشنه‌های پا به یک فوق‌تخصص ارتوپد مطمئن مراجعه کنید.

آشنایی با علل درد استخوان پاشنه پا

مهم‌ترین علت درد و التهاب استخوان پاشنه‌های پا، موردی ذکر شده در قسمت قبل بود که به‌صورت کامل به توضیح آن پرداختیم. علاوه بر مورد ذکر شده، این عارضه دلایل دیگری دارد که عبارت‌اند از:

شکستگی از نوع استرسی

شکستگی استخوان‌های قسمت پا انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به شکستگی استرسی اشاره کرد. اگر که ناحیه مچ یا حتی قسمت کف پایتان درگیر این شکستگی شده باشد، به‌احتمال زیاد در ناحیه پاشنه‌های پای خود درد نسبتاً شدیدی را تجربه خواهید کرد.

عارضه آتروفی پد چربی

به قسمتی که لایه چربی در بخش زیرین استخوان پاشنه در آن ناحیه واقع شده، آتروفی پد چربی گفته می‌شود. این عامل در خانم نسبت به آقایان بیشتر دیده می‌شود؛ زیرا زنانی که سال‌های طولانی از کفش‌هایی با پاشنه‌بلند استفاده می‌نمایند، نسبت به سایر خانم‌ها بیشتر در برابر افزایش ریسک دچارشدن به این عارضه قرار دارند.

بیماری بورسیت

به التهاب و ورم یک یا حتی تعدادی بورس، بورسیت گفته می‌شود. بورس‌ها در اصل کیسه‌های بسیار کوچک انباشته شده از مایع زیر پوست هستند که اغلب بر روی مفصل‌ها و میان تاندون‌ها و همچنین استخوان‌ها واقع شده‌اند. اگر که شما درگیر عارضه بورسیت شوید، ممکن است که در زمان قدم‌زدن برای مدت طولانی به درد و التهاب استخوان پاشنه‌های پا پی ببرید و آن را احساس کنید.

عارضه سندرم تونل تارسال

عصب‌هایی که در ناحیه کف پایتان وجود دارند از یک تونل بسیار باریک و کوچک در قسمت درونی مفصل قسمت مچ پا به اسم تونل تارسال می‌گذرند. درصورتی‌که در ناحیه کف پایتان کیست به وجود آید به هر علتی به این تول صدمه وارد شود، عصب‌ها دچار فشردگی شده و در نتیجه در قسمت کف پایتان درد را تجربه خواهید کرد. درد این مشکل به شکلی است که حتی در زمان استراحت، آن را حس می‌کنید.

سفت و منقبض شدن عضله‌ها

سفت‌شدن عضلات اغلب در بین افراد ورزشکار و همچنین کودکان بیشتر مشاهده می‌شود؛ زیرا کشیدگی و منقبض شدن عضله‌های ساق پا اغلب به رشد و حتی تحرک بالا مرتبط است. کشیدگی عضله قسمت ساق پا سبب کشش تاندون آشیل می‌گردد. این امر قسمت درحال‌رشد استخوان در ناحیه پشت پاشنه‌های پا را دچار کشش کرده و سبب به‌وجودآمدن درد شدید در قسمت پاشنه می‌گردد. بد نیست بدانید که درد ناشی از این عارضه با فعالیت‌های گوناگون از جمله بازی فوتبال و البته ژیمناستیک شدیدتر می‌شود.
اغلب درد مرتبط به این صدمه در اطراف پاشنه‌های پا به وجود می‌آید که البته احتمال دارد شما این درد را در قسمت کف پا نیز احساس نمایید. درصورتی‌که درد شما به این مسئله مرتبط باشد، جدی و مهم نبوده و تنها با استراحت برطرف می‌شود.

رشد انواع خارهای استخوانی

بد نیست بدانید که مقصود از خارهای استخوانی، رشد زیاد استخوان‌هایی می‌باشد که بر روی یک استخوان عادی و طبیعی به وجود می‌آیند. در واقع احتمال دارد که خارهای استخوانی بر روی ناحیه پاشنه رشد نمایند که به آن خار پاشنه می‌گویند و در اشخاص درگیر با درد پاشنه رایج‌تر است. البته لازم است بدانید که این خارها به‌تنهایی سبب درد نشده، اما درصورتی‌که شما در ناحیه پاشنه خود احساس درد کنید، ممکن است دلیل آن ایجاد این خارها باشد.

برای درمان درد استخوان پشت پاشنه پا چه موقع به متخصص مراجعه کنیم؟

بسیاری از افراد بلافاصله پس از مواجه‌شدن با درد پاشنه‌های پا، در روزهای اول به پزشک مراجعه می‌کنند. درصورتی‌که سایر افراد حتی پس از گذشت چندین هفته از مراجعه به متخصص خودداری می‌نمایند. بنابراین بهتر است بدانید درصورتی‌که چندین هفته متوالی در قسمت پاشنه‌های پای خود درد شدید و دائمی را احساس می‌کنید و نه‌تنها برطرف نشده، بلکه شدیدتر نیز شده است، در اولین فرصت به یک پزشک عمومی یا فوق‌تخصص ارتوپد مطمئن مراجعه نمایید.
هنگامی که شما به نزد متخصص می‌روید، ابتدا سؤالاتی دررابطه‌با علائم، شدت درد و شرایط جسمی از شما پرسیده می‌شود. سپس پای شما را معاینه کرده و در نهایت می‌تواند دلیل اصلی این عارضه را تشخیص دهد. انجام سایر آزمایش‌ها تنها زمانی لازم و ضروری است که درگیر علائم دیگری باشید که نشان دهد التهاب و تورم دلیل درد و التهاب استخوان پشت پاشنه، نیست. از مهم‌ترین این نشانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بی‌حس شدن یا حتی احساس گزگز در قسمت پا که ممکن است به معنای صدمه عصبی در ناحیه پاها باشد.
دمای پاهای شما از حد طبیعی گرم‌تر شده باشد و حتی دچار تب شده باشید که در این حالت ممکن است در پاهایتان عفونت وجود داشته باشد و ازاین‌رو می‌بایست برای انجام معاینه و بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.
کف پا و البته قسمت مچ پاها نسبت به قبل سفت، منقبض و کمی دچار ورم شده است که ممکن است این وضعیت نشان‌دهنده بیماری آرتروز باشد.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد استخوان پشت پاشنه پا و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

بهترین روش‌های درمان درد استخوان پشت پاشنه پا در منزل

درمان التهاب و درد در استخوان‌های پشت پاشنه‌های پا اغلب دربرگیرنده راهکارهای مختلفی و ترکیب انواع تکنیک‌ها از جمله تمرینات ورزشی و استفاده از داروهای مسکن به‌منظور کاهش درد و سریع‌تر شدن روند بهبودی می‌باشد. درصورتی‌که چند هفته متوالی در قسمت پاشنه و کف پای خود به طور دائم درد دارید و برطرف نشده، حتماً برای معاینه و درمان به نزد یک پزشک عمومی یا متخصص ارتوپد بروید.
پزشکان می‌توانند دلیل اصلی این عارضه را تشخیص دهند و همچنین پیشنهادهای ویژه‌ای دررابطه‌با یک برنامه ورزشی اصولی به شما ارائه نمایند. بد نیست بدانید که استخوان پاشنه پا درمان‌های بسیار زیادی دارد که اکثر موارد این بیماری در طول یک سال رفع و درمان می‌شوند. درصورتی‌که نشانه‌های شما بعد از گذشت یک سال بهتر و برطرف نشد، احتمال دارد جراحی آخرین گزینه برای درمان این عارضه در شما باشد.
البته توجه کنید که استفاده از عمل جراحی برای درمان التهاب و درد در استخوان‌های پشت پاشنه‌های پا بسیار کمیاب و نادر بوده و از بین ۲۰ بیمار مبتلا به درد و التهاب استخوان پاشنه، تنها یکی از آن‌ها به عمل جراحی نیاز دارد. بهترین روش‌های درمان التهاب و درد در استخوان‌های پشت پاشنه و کف پا در منزل عبارت‌اند از:

استراحت

درصورتی‌که به همراه درد و التهاب استخوان پشت پاشنه و کف پا، سایر علائم را ندارید، بهترین اقدامی که باید انجام دهید، استراحت کافی و مناسب است. به‌خصوص درصورتی‌که فعالیت و شغلتان طوری است که مجبورید برای مدت‌زمان زیاد به قسمت کف پایتان فشار وارد نمایید، استراحت بیشتر در این مورد اهمیت فراوانی دارد. اگر به‌خوبی استراحت کنید، به‌احتمال زیاد پس از چند روز دردتان به‌خوبی برطرف می‌شود.

استفاده از داروهای مسکن

درصورتی‌که درد و التهاب استخوان پاشنه و کف پا شدید و غیرقابل‌تحمل باشد و به‌منظور انجام کارهای روزانه خود با مشکل روبرو شده باشید، می‌توانید داروهای ضد تورم غیراستروئیدی مانند قرص ایبوپروفن را مصرف نمایید.

گذاشتن کمپرس یخ

از عالی‌ترین شیوه‌هایی که با استفاده از آن می‌توانید درد و التهاب استخوان پشت پاشنه را مدیریت و کمتر کنید، گذاشتن کمپرس یخ بر روی ناحیه مورد نظر است. شما قادر هستید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه کمپرس یخ را بر روی قسمت استخوان پاشنه بگذارید. توجه کنید که به‌هیچ‌عنوان یخ را به‌صورت مستقیم و بدون کیسه بر روی پای خود قرار ندهید.

انجام انواع تمرینات ورزشی

انجام انواع تمرین‌هایی که به‌منظور کشیدگی عضله‌های قسمت ساق پا و همچنین فاسیای کف پا برنامه‌ریزی شده‌اند، می‌بایست در کمتر و ساکت‌شدن درد و بهترشدن انعطاف‌پذیری در پای صدمه‌دیده کمک فراوانی نمایند. این مسئله که چه نوع فعالیت و تمرین ورزشی برای شما مفید و مناسب است، باید توسط متخصص ارتوپد و تشخیص وی بیان شود. ازاین‌رو به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم که به‌تنهایی و بدون مشورت پزشک تمرینات ورزشی را انجام ندهید؛ چرا که احتمال دارد صدمات بیشتری به پایتان وارد نمایید.

پوشیدن کفش استاندارد و مناسب

بهترین لطفی که می‌توانید در حق‌پاهایتان انجام دهید، این مورد است که همیشه کفش‌هایی را انتخاب و خریداری نمایید که با پاهایتان و نوع فعالیت و شغلتان متناسب باشند. به‌عنوان‌مثال استفاده مداوم در محل کار از کفش‌هایی که پاشنه‌بلندی دارند، می‌تواند به پاهایتان صدمات جدی وارد نماید، به‌ویژه درصورتی‌که فعالیت شما قدم‌زدن یا حتی ایستادن‌های طولانی در طول روز باشد. در بهترین حالت، شما می‌بایست از کفش‌های پاشنه‌کوتاه تا متوسط و کفش‌های بنددار که از ناحیه قوس پا و پاشنه و کف پاهایتان حمایت می‌کنند، استفاده نمایید.
ازاین‌رو توجه کنید که کفش‌های صاف و بدون پاشنه نیز مناسب و استاندارد نیستند. علاوه بر این به‌هیچ‌عنوان با پای‌برهنه بر روی زمین سفت قدم نزنید. بیماران بسیاری به کلینیک درمانی ما مراجعه کرده‌اند که برای مدت زمانی بدون کفش و با پای‌برهنه یا حتی با پوشیدن کفش‌های صاف و تخت بر روی سطح نامناسب قدم زده‌اند، و به دلیل آنکه پاهایشان به این شرایط عادت نداشته به درد در استخوان پشت پاشنه و کف پا مبتلا شده‌اند.
درصورتی‌که انواع فعالیت‌های بدنی از جمله دویدن یا سایر ورزش‌های سنگین که فشار زیادی به پاهایتان وارد می‌نماید را انجام می‌دهید، می‌بایست به‌صورت منظم کفش‌های ورزشی را عوض نمایید. بیشتر محققان و کارشناسان پیشنهاد می‌نمایند که کفش‌های ورزشی می‌بایست بعد از گذشت تقریباً ۶ ماه استفاده دائمی، با کفش‌های جدید تعویض شوند.

نحوه تشخیص و درمان درد استخوان پاشنه پا

بعد از آنکه تمامی علائم مربوط به درد در استخوان پاشنه خود را به متخصص مربوطه توضیح دادید، متخصص از شما می‌خواهد که جزئیات دقیق‌تری را دررابطه‌با شدت درد، سابقه پزشکی و از همه مهم‌تر سبک زندگی خود برای او بیان کنید. برای تشخیص و درمان درد استخوان پشت پاشنه پا، ابتدا پزشک معایناتی را انجام می‌دهد که به شرح زیر است:

بررسی و سنجش نحوه راه‌رفتن

در قدم نخست متخصص از شما درخواست می‌کند که بدون کفش و با پای‌برهنه در حالت ایستاده قرار بگیرید و کمی قدم بزنید. در واقع متخصص از طریق این روش می‌تواند نحوه تحرک قسمت مچ پای شما را در وضعیت قدم‌زدن بررسی نماید.

بررسی دقیق ناحیه مچ پا

در گام بعدی، متخصص به مقایسه قسمت مچ پاهای شما از جهت هر نوع تفاوت می‌پردازد. پس از این وی مچ‌پایی که درد دارد را از نظر وجود هر نوع علائمی از جمله حساس‌بودن نسبت به لمس، ورم، ضعف ماهیچه، کمترشدن دامنه حرکتی و همچنین تغییر رنگ مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

انجام معاینات عصبی

تمامی عصب‌ها و عضلات از راه بررسی‌کردن نیرو، واکنش‌ها، حساسیت و قدرت مورد بررسی قرار می‌گیرند.

احتمال دارد که متخصص به‌غیراز معاینه پاها، به بررسی و ارزیابی کفش‌های شما نیز بپردازد. وجود علائمی از جمله ساییده شدن زیاد در برخی از قسمت‌ها به‌ویژه از کفش‌ها، اطلاعات مهمی را دررابطه‌با عارضه‌های قدم‌زدن و هر نوع ضعف در برابری استخوان‌ها برای متخصص ارتوپد تأمین می‌نماید. باتوجه‌به نتایج حاصل از معاینه جسمی، احتمال دارد به تصویر آزمایش رادیولوژی یا دیگر آزمایش‌های تشخیصی جهت درد در استخوان پشت پاشنه و کف پا نیز احتیاج داشته باشید.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد استخوان پشت پاشنه پا و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

امروزه به‌منظور درمان درد استخوان پشت پاشنه پا، روش‌های گوناگونی از جمله روش پزشکی، سنتی و خانگی وجود دارد. برای درمان پزشکی این عارضه ابتدا باید علت دقیق و قطعی آن توسط متخصص مربوطه با انجام آزمایش‌های لازم تشخیص داده شود.
در بیشتر موارد بروز درد در ناحیه پاشنه و کف پا باعث به‌وجودآمدن مشکلات مختلفی در فرآیند حرکتی افراد می‌شود. درصورتی‌که علائم این مشکل شدت پیدا کند، امکان دارد مشکلات زیادی برای بیمار به‌ وجود آورد. توصیه می‌شود که برای بهبود سریع‌تر این وضعیت، به پزشک متخصص و البته باتجربه مراجعه شود.
درصورتی‌که شما مدت زیادی است که از این عارضه رنج می‌برید، برای پیشگیری از مشکلات جدی و خطرناک دراسرع‌وقت به کلینیک درمانی ما مراجعه نمایید. ما در این مطلب دررابطه‌با راهکارهای درمان استخوان پاشنه پا، مهم‌ترین علت درد و التهاب استخوان پاشنه و کف پا و… مطالب مفید و ارزنده‌ای را برای شما همراهان عزیز بیان کردیم. پزشکان متخصص و باتجربه زیادی در کلینیک ما هستند که برای درمان درد پا می‌توانید به آنها مراجعه کنید.