کلینیک تخصصی دکتر میرپا
کلینیک تخصصی
دکتر میرپـا
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

درد پاشنه پاها نشانه چیست؟

بسیاری از مراجعین کلینیک دکتر میر این سوال برایشان پیش آمده است که درد پاشنه پاها نشانه چیست؟ باتوجه به شیوع این پرسش ما قصد داریم در این مقاله به بررسی علل پیدایش این درد و همچنین راه حل قطعی درمان آن بپردازیم. درد در پاشنه پا می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله فاسئیست پلانتار، خار پاشنه، شکستگی، تاندونیت آشیل، بورسیت و غیره است. درد پاشنه پا یکی از آزاردهنده ترین درد ها است که عدم درمان به موقع موجب مزمن شدن و مشکل شدن درمان میشود.به طوری که در ابتدای پیدایش این درد میتوان آن را با دارو و یا تزریقات ساده درمان کرد اما عدم پیگیری به موقع ممکن است این درمان ساده را به جراحی بکشاند و می‌تواند عوارض جدیی از جمله تغییر شیوه راه رفتن فرد، عدم تعادل و در نهایت احتمال آسیب‌های بیشتر را در پی داشته باشد. از این رو باتوجه به اهمیت بالای این درد شما میبایست در صورت مشاهده علائم پیدایش آن در قدم اول و بدون اتلاف وقت به متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.

کلینیک دکتر میر در زمینه ی بیماری های ارتوپدی ،  انواع تست های تشخیصی و تشخیص علت درد پاشنه پا و هرگونه اختلال در این حوزه همواره در رتبه ی اول رضایتمندی بیماران قرارگرفته است. به منظور دریافت نوبت به لینک مربوطه که در بالای صفحه آمده مراجعه نمایید.

همچنین برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های ارتوپدی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه تلگرام، اینستاگرام و واتساپ ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید.

 

درد پاشنه پاها نشانه چیست؟

 

 

درد پاشنه پاها نشانه چیست؟ 

درد پاشنه پا یک مشکل شایع پا است و می‌تواند یا به دلیل یک بیماری سیستمیک از جمله نقرس یا آرتریت روماتوئید بروز کند و یا به دلایل موضعی بوجود بیاید. درد در پاشنه پا که بیش از مدتی طول بکشد حتما باید مورد بررسی پزشک قرار گیرد.
علت آن است که درد راه رفتن فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بیومکانیک راه رفتن فرد به علت درد برهم خورده و فشار به پای مقابل وارد می‌شود. درد معمولاً در زیر پاشنه پا یا درست در پشت آن وجود دارد ، جایی که تاندون آشیل به استخوان پاشنه متصل می شود. گاهی اوقات نیز می تواند برروی کنار پاشنه پا تأثیر بگذارد.

دردی که در زیر پاشنه ایجاد می شود به نام فاسییت کف پا شناخته می شود. این شایعترین علت درد پاشنه است.درد پشت پاشنه تاندینیت آشیل است. همچنین درد می تواند قسمت داخلی یا خارجی پاشنه و پا را تحت تأثیر قرار دهد.

درد پاشنه پاها نشانه چیست؟

در بیشتر موارد ، درد ناشی از آسیب نیست. در ابتدا معمولاً خفیف است اما ممکن است شدید شود و گاهی ناتوان کننده باشد. به همین علت ضروریست در صورت مشاهده آن در اسرع وقت و به منظور پیشگیری از گسترش آن به متخصص ارتوپدی مراجعه کرد. علل آن به طور خلاصه میتواند شامل آرتروز ، عفونت ، یک مشکل خود ایمنی ، ضربه یا یک مشکل عصبی باشد.که در ادامه به شرح به بررسی همه ی علت ها میپردازیم.

علل درد پاشنه پاها

درد پاشنه معمولاً به دلیل یک آسیب دیدگی مانند پیچ ​​خوردن یا افتادن ایجاد نمی شود بلکه ناشی از فشارهای مکرر و کوبیدن پاشنه است.

 

درد پاشنه پاها

 

علل شایع درد پاشنه پا عبارتند از:

 ورم کف پا یا التهاب فاشیای کف پا:

فاشیای کف پا یک رباط قوی مانند کمان است که از ترقوه (استخوان پاشنه) تا نوک انگشتان پا کشیده می شود. این نوع درد اغلب به دلیل ساختار پا اتفاق می افتد ، به عنوان مثال ، اگر قوس ها به خصوص زیاد یا کم باشند این درد نمایان میشود. هنگامی که ناحیه کف پا بیش از حد کشیده شود ، رشته های بافت نرم آن ملتهب می شوند. این اتفاق معمولاً در محلی که به استخوان پاشنه متصل می شود ، اتفاق می افتد ، اما گاهی اوقات در وسط پا تأثیر می گذارد. درد خصوصاً پس از مدتها استراحت در زیر پا احساس می شود. در صورت سفت شدن تاندون آشیل نیز ممکن است گرفتگی عضلات ساق پا رخ دهد.

برای جلوگیری از وخیم شدن این درد باید در اسرع وقت تحت نظر متخصص ارتوپدی قرار بگیرید.

 بورسیت پاشنه:

بورس‌ها کیسه‌های پر از مایعی هستند که در حوالی مفاصل شما یافت می‌شوند. آنها مناطق تلاقی تاندون‌ها، پوست و بافت‌های عضلانی با استخوان‌ها را احاطه می‌کنند و مانع اصطحکاک بین استخوان و بافت‌های دیگر می‌شوند.

التهاب می تواند در پشت پاشنه پا ، در بورسا (کیسه الیافی پر از مایع) ایجاد شود. این می تواند ناشی از ضربه به پاشنه و یا فشار کفش باشد. درد ممکن است در اعماق پاشنه پا یا پشت پاشنه احساس شود. گاهی ممکن است تاندون آشیل متورم شود. در طی روز ، درد معمولاً بدتر می شود.به منظور درمان این مشکل نیز باید به پزشک ارتوپدی مراجعه نمایید.

 برجستگی های پاشنه پا:

این علت در نوجوانان شایع است که استخوان پاشنه هنوز کاملاً بالغ نشده است. اغلب به دلیل صافی کف پا ایجاد می شود. این می تواند با پوشیدن کفش پاشنه بلند قبل از بلوغ تشدید شود.

سندرم تونل تارسال:

در این مشکل یک عصب بزرگ در پشت پا گنگ فشرده می شود. این نوعی نوروپاتی فشاری است که می تواند در مچ پا یا پا رخ دهد.برای درمان باید تحت نظر متخصص ارتوپدی قرار بگیرید.

 التهاب مزمن پد پاشنه:

این امر یا به دلیل نازک شدن بیش از حد پد پاشنه پا یا به دلیل برداشتن قدم های سنگین ایجاد می شود.برای بهبود این شرایط پزشک ارتوپدی ممکن است برایتان استفاده از کفش و یا کفی های طبی را تجویز نماید. کلینیک دکتر میر با دارا بودن گلچینی از بهترین متخصصین ارتوپدی کشور و ساخت مرغوب ترین کفش ها و کفی های طبی همواره در رتبه اول رضایتمندی بیماران قرار گرفته است.برای سفارش کفش طبی اختصاصی خود کلیک نمایید.

 شکستگی استرس:

این مسئله با استرس های مکرر ، ورزش های سنگین یا انجام کارهای سنگین ارتباط دارد. دوندگان به خصوص در معرض شکستگی استرس در استخوانهای کف پا هستند. این مشکل همچنین می تواند ناشی از پوکی استخوان باشد.

 

تاندینوز آشیل:

 این نیز به عنوان تاندینوپاتی دژنراتیو ، التهاب تاندون ، تاندینوز و تاندینوپاتی شناخته می شود. این یک بیماری مزمن است که با انحطاط تدریجی تاندون آشیل همراه است.

گاهی اوقات تاندون آشیل به دلیل پارگی های جزئی که نمی توانند خود را به درستی بهبود و ترمیم کنند ، عملکرد صحیحی ندارد. همانطور که تاندون آشیل تنش بیشتری از حد توان تحمل آن دریافت می کند ، پارگی های میکروسکوپی ایجاد می شود. در نهایت ، تاندون ضخیم شده ، ضعیف شده و دردناک می شود.برای بهبود این شرایط مراجعه به موقع به متخصص ارتوپدی الزامی می باشد.

 نوروپاتی

نوروپاتی محیطی شامل آسیب عصبی است و می تواند منجر به درد و بی حسی در دست ها و پاها شود.د این می تواند در اثر صدمات ضربه ای ، عفونت ها ، اختلالات متابولیکی و قرار گرفتن در معرض سموم باشد. دیابت یک علت شایع آن است.

 نوروما

نوروما ، یا نورومای مورتون ، هنگامی که عصب بین پایه انگشتان دوم و سوم متورم میشود.

 آرتریت روماتوئید و دیسک کمر

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی پیشرونده و ناتوان کننده است که باعث التهاب و درد در مفاصل ، بافت اطراف مفاصل و سایر اندام های بدن انسان می شود. معمولاً مفاصل دست و پا را تحت تأثیر قرار می دهد.

 

 خار پاشنه:

برجستگی و رشد زائد و غیرطبیعی استخوان در زیر استخوان پاشنه پا که در محل اتصال غلاف کف پا و استخوان پاشنه ایجاد می‌شود را خار پاشنه گویند. دلیل بروز آن کشیدگی مداوم غلاف کف پا و عضلات مچ پا است. و بیشتر به دلیل فاسیئت پلانتار بروز می‌کند

 

روماتیسم ستون فقرات:

این شکل از ورم مفاصل در درجه اول ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری با التهاب شدید مهره‌های ستون فقرات در نهایت منجر به درد و ناتوانی مزمن می‌شود.


 سندرم‌ هاگلوند:

هنگامی ‌رخ می‌دهد که برجستگی استخوانی پشت پاشنه پا با قسمت‌های سفت و سخت کفش‌های نامناسب دچار اصطحکاک می‌شود. متخصصان احتمال می‌دهند که این عارضه به دلیل گرفتگی تاندون آشیل، قوس بالای پا و یا پوشیدن کفش‌های تنگ و یا وراثت بروز می‌کند.این عارضه احتمالاً با لنگیدن و علائم التهابی از جمله تورم، داغی و قرمزی همراه باشد.

 

سایر دلایل درد پاشنه پا عبارتند از:

پارگی تاندون آشیل

کوفتگی استخوان

مشکلات گردش خون

وضعیت بد هنگام راه رفتن یا دویدن

کیست استخوان ، یک کیست منزوی پر از مایع در استخوان

نقرس

پیچ خوردگی

استئومیلیت ( عفونت استخوان یا مغز استخوان)

دیسک کمر نیز منجر به درد شدید پاشنه پا میشود.

درمان درد پاشنه پا

 

درد پاشنه پاها نشانه چیست؟

 

روش‌های خانگی شامل: استراحت، قرار دادن روزانه دوپا کمپرس یخ به مدت 10 الی 15 دقیقه روی پاشنه، مصرف داروهای مسکن، پوشیدن کفش سایز مناسب و از آتل‌های مخصوص شب استفاده کنید، استفاده از پاشنه کاذب یا کفی کفش مخصوص برای کاهش درد، تزریق و گاهی جراحی.
روش‌های درمانی در صورت عدم بهبودی با درمان خانگی: برای درمان درد پاشنه پا در قدم اول باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کرد. چنانچه درد در پاشنه پا با درمان‌های خانگی بهبود نیافت باید برای فهمیدن اینکه درد پاشنه پا نشانه چیست؟ و چگونه درمان شود در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک درمان‌هایی چون فیزیوتراپی جهت تقویت عضلات و تاندون‌ها، داروهای ضدالتهابی تزریقی و یا خوراکی برای کاهش درد، نوارپیچ کردن پا و یا استفاده از ابزارآلات و کفی‌های مخصوص کفش جهت پشتیبانی بیشتر از پا و در موارد نادر پیشنهاد جراحی برای رفع مشکل موجود را ارائه خواهد داد.
 در ادامه میبایست همه ی تجویزهای دکتر را به دقت و باحوصله انجام بدهید.هرگونه سهل انگاری در مراجعه به موقع به متخصص و یا عدم انجام توصیه های ایشان می تواند درد شما را افزایش دهد و حتی شما را به سمت ناتوانی بکشاند.پس ضروریست در صورت مشاهده درد و علائم جهت تشخیص و درمان در اسرع وقت به متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.

 

تشخیص  درد پاشنه پا چگونه انجام می‌شود؟

برای تشخیص این مسئله که درد پاشنه پا نشانه چیست؟ دکتر به معاینه فیزیکی فرد می‌پردازد. معاینه پزشک شامل مراحلی از جمله ارزیابی مدل راه رفتن، بررسی مچ پای بیمار و معاینه عصب می‌باشد.
ارزیابی مدل راه رفتن: طبق درخواست پزشک برای ارزیابی حرکت مچ پا بیمار باید پا برهنه شده و راه برود.
بررسی مچ پای بیمار: مچ پاهای بیمار از لحاظ هرگونه تفاوت ظاهری با یکدیگر مقایسه شده و سپس مچ پای دردناک را از لحاظ وجود نشانه‌هایی چون حساسیت به لمس، تورم، رنگ تغییر یافته، ضعف عضله و کاهش دامنه حرکتی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
معاینه عصب: اعصاب و عضلات پا را به لحاظ قدرت، حساسیت به لمس و واکنش پذیری مورد بررسی و معاینه قرار می‌گیرند.
گاهی پزشک علاوه بر معاینه فیزیکی بیمار به بررسی کفش‌های بیمار نیز می‌پردازد. وجود ساییدگی‌های بیش از حد طبیعی در کف کفش اطلاعات کافی در خصوص مشکلات راه رفتن و یا ضعف در هم‌ترازی استخوان‌ها را به پزشک ارائه می‌دهد. با توجه به نتایج حاصل از معاینه فیزیکی، ممکن است پزشک عکس رادیولوژی یا سایر تست‌های تشخیصی را نیز برای یافتن این مسئله که درد پاشنه پا نشانه چیست؟ درخواست دهد.

 

تحت چه شرایطی برای درد در پاشنه پا باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت بروز درد در پاشنه پا، غالباً افراد در ابتدا برخی از درمان‌های خانگی از جمله استراحت را برای تسکین علائم خود در پیش می‌گیرند. چنانچه طی دو تا سه هفته درد پاشنه شما بهتر نشد، باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
اگر موارد زیر را تجربه کردید باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید:

  • تجربه درد شدید
  • شروع ناگهانی درد
  • وجود قرمزی و تورم در پاشنه پا
  • عدم امکان راه رفتن به دلیل درد پاشنه

 

عوارض درد در پاشنه پا ها نشانه چیست؟

درد پاشنه می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و حتی روی تمامی حرکات روزمره فرد تأثیر منفی بگذارد. به علاوه ممکن است نحوه راه رفتن شما را تغییر دهد. در چنین شرایطی، احتمال دارد فرد تعادل خود را از دست داده و زمین بخورد، در نتیجه مستعد آسیب‌های دیگر ‌شود.
علاوه بر تاثیر درد پاشنه به روی بیومکانیک راه رفتن بیمار و ایجاد اختلالات متعاقبی چون درد کمر، لگن و زانو در صورت عدم درمان و مزمن شدن التهاب ناشی از درد پاشنه احتمال درمان سخت‌تر خواهد بود. در چنین شرایطی ممکن است به اقدامات تهاجمی‌تری برای بیمار نیاز باشد، از همین رو هر زمان که درد پاشنه‌ای داشتید که بیش از یک هفته طول کشید به پزشک مراجعه نمایید. از راه‌های تشخیص آن سندرم التهاب چربی زیرپاشنه است.

 

کلام آخر

حال که پس از بررسی‌های تخصصی متوجه این نکته شده‌اید که درد پاشنه پا نشانه چیست؟ ضروری است برای درمان این مشکل به یک متخصص مجرب و باتجربه مراجعه نمایید.
مرکز فوق تخصصی ما با هدف کمک به کلیه بیماران درگیر با مشکلات و بیماری‌های پا و گردآوری گروهی از متخصصین مجرب تلاش دارد به هموطنان خود در این حوزه کمک کند. بدیهی است درمان مشکلات مرتبط با پا توسط افراد غیرحرفه‌ای علاوه بر تشدید مشکلات ممکن است به عوارض جدی دیگری منتهی شود.

کلینیک دکتر میر در زمینه ی بیماری های ارتوپدی ،  انواع تست های تشخیصی و تشخیص علت درد پاشنه پا و هرگونه اختلال در این حوزه همواره در رتبه ی اول رضایتمندی بیماران قرارگرفته است. به منظور دریافت نوبت به لینک مربوطه که در بالای صفحه آمده مراجعه نمایید.

همچنین برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های ارتوپدی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه تلگرام، اینستاگرام و واتساپ ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید