کلینیک تخصصی دکتر میرپا
کلینیک تخصصی
دکتر میرپـا
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
درمان قطعی آرتروز مچ پا

درمان قطعی آرتروز مچ پا

درمان قطعی آرتروز مچ پا چیزی بود که مدت‌ها برای آن لحظه‌شماری می‌کردم. روزها و شب‌های طولانی را با درد و ناراحتی سپری کرده بودم و امیدوار بودم روزی برسد که بتوانم بدون هیچ محدودیتی راه بروم. پس از ماه‌ها جستجو و مشاوره با پزشکان مختلف با روش‌های درمانی مبتنی بر آخرین دستاوردهای علمی آشنا شدم که از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای در بازسازی بافت و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده استفاده می‌کردند. این درمان‌ها که بر اساس فهم عمیق‌تری از مکانیسم‌های بیولوژیکی آرتروز و نحوه تاثیرگذاری بر بافت‌های مفصلی طراحی شده بودند، باعث ایجاد تغییراتی اساسی در زندگی‌ام شدند. شانس خود را شروع درمان امتحان کردم. هر روز کمی بیشتر از روز قبل احساس بهبودی می‌کردم. این تجربه نشان داد که با امید، صبر و پیگیری مداوم حتی مشکلات سخت نیز قابل حل هستند. اکنون با بهبود مچ پایم درک عمیق‌تری از اهمیت سلامتی دارم و قدر هر قدم بدون درد را می‌دانم.

 

 

آرتروز مچ پا چیست؟ انواع آن کدامند؟

ورم مفاصل را اصطلاحاً آرتروز می نامند. آرتروز ممکن است در نواحی مختلف مانند گردن، شانه، پشت، دست، زانو و یا پا و مچ پا اتفاق بیفتد. حدود پنجاه درصد افراد در سنین بالای 60 سال به آرتروز پا و مچ پا گرفتار می شوند.

آرتروز مچ پا انواع مختلفی دارد. شایعترین آرتروز، استئوآرتریت است که از ساییدگی غضروف بوجود می آید و باعث درد، قرمزی، تورم و التهاب در مفصل می شود.

نوع دیگر آرتروز مچ پا از آسیبی که به مچ پا وارد می شود ناشی می شود. هر گونه جراحت و آسیبی که در مچ پا رخ دهد می تواند در آینده منجر به آرتروز مچ پا شود. حتی اگر جراحت بهبود پیدا کرده باشد. این نوع را آرتریت یا همان آرتروز نامیده می شود.

آرتریت روماتوئید، نوع سوم آرتروز است که کمتر رایج است. در این نوع آرتروز، بافت مفصل از بین می رود و التهاب و درد در مفصل ایجاد می کند.

از دیگر انواع آرتروز التهابی می توان به نقرس، آرتریت پسوریاتیک، اسپوندیلیت آنکیلوزان و لوپوس اشاره کرد.

 

آرتروز مچ پا چیست؟ انواع آن کدامند؟

 

راه درمان قطعی آرتروز مچ پا چیست؟

 از آنجاییکه در آرتروز، غضروف و بافت مفصل از بین می رود، روشی برای درمان قطعی آرتروز مچ پا شناخته نشده است. اما انتخاب یک روش مناسب برای رفع علائم آرتروز مچ پا و درمان آن نه تنها می تواند درد و تورم را از بین ببرد، بلکه با تشخیص و درمان زود هنگام می تواند از تغییر شکل پا جلوگیری کند. بنابراین به شما توصیه می کنیم در مراحل اولیه که احساس سفتی و درد در مفصل خود داشتید به پزشک متخصص مراجعه کنید. 

مسلماً افرادی که دچار این عارضه هستند به دنبال درمان قطعی آرتروز مچ پا هستند. اما مفصل آسیب دیده کاملاً قابل ترمیم نیست. خوشبختانه راههای درمانی برای این مشکل وجود دارد که می تواند آرامش و توانایی حرکت را به ما بازگرداند. در زیر به انواع راه درمان آرتروز مچ پا می پردازیم.

 

روشهای درمانی غیر جراحی

درمان قطعی آرتروز مچ پا: روش های غیرجراحی

تغییر دادن شیوه زندگی

کاهش نیروی وارد بر مچ پا در مراحل ابتدایی بیماری، خود می تواند یک راه درمان آرتروز مچ پا باشد. به عنوان مثال، برای تقویت قلب و عروق، به جای ورزشهای سنگین از ورزشهای سبک تری مثل یوگا و شنا استفاده کنیم. در این ورزشها علاوه بر اینکه در تقویت قلب موثر هستند، فشار زیادی به پا و مچ پا وارد نمی شود.

کاهش وزن بسیار می تواند در برطرف کردن آرتروز مچ پا و درمان آن تاثیر گذار باشد. وزن اضافی شما، فشار مضاعفی به مفاصل پا و مچ پا وارد می کند و باعث می شود سرعت پیشرفت آرتروز بیشتر شود. همه ما می دانیم کم کردن وزن کار آسانی نیست. اما پزشکان ما می توانند با مدیریت کردن یک برنامه مناسب در کم کردن وزنتان به شما کمک کنند.

داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی

مراقبت و انتخاب یک سبک زندگی مناسب در کنار یک رژیم غذایی مناسب خود می تواند یک نوع درمان قطعی آرتروز مچ پا باشد. اما اگر وضعیت پای شما وخیم تر باشد و این شیوه به تنهایی جوابگو نباشد قدم اول برای درمان، استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن یا ایبوپروفن است.

اگر باز هم درد شما کمتر نشود پزشک متخصص داروهای مخصوص دیگری را برای آرتروز مچ پای شما تجویز خواهد کرد. نوع دارو و مدت زمان مصرف آن را پزشک بسته به مورد تعیین خواهد کرد. بنابراین بدون مشورت پزشک آنها را مصرف و یا قطع نکنید.

 

استفاده از ارزها

استفاده از ارتزها

در آرتروز مچ پا حرکات پا دردناک هستند. برای کنترل و حمایت حرکت پا و مچ پایتان می توانید از ارتزها استفاده کنید. ارتزها با محدود کردن حرکات مفصلهای پا و مچ پا و کاهش فشار وارد شده به مفصل، درد و سفتی آن را کاهش می دهند.

اندازه و محل قرارگیری ارتز بسته به ناحیه درد و شدت آن متفاوت است. افرادی که از این ارتزها استفاده کرده اند، آنها را در تسکین و رفع دیگر علائم آرتروز مچ پا و درمان آن بسیار کمک کننده و موثر توصیف می کنند.

ارتزی که برای پیاده روی استفاده می کنید با ارتزی که برای مدت طولانی مثلاً برای یک روز کاری نیاز دارید متفاوت است. بنابراین برای تهیه ارتز مناسب باید با پزشک مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد ارتزها و تهیه آسان آنها می توانید به سایت کلینیک دکتر میر مراجعه کنید.

 

تزریق کورتیکواستروئید

تزریق کورتیکواستروئید

یک راه درمان آرتروز مچ پا تزریق داروهای ضد التهابی یا کورتیکواستروئیدها هستند.

کورتیکواستروئیدها داروهای ضد التهابی هستند که در صورت تزریق مستقیم به مفاصل، ممکن است تورم را کاهش داده و درد را برای سه تا شش ماه کاهش دهند.

این روش یک روش سرپایی است که در آن پزشک با یک سوزن، محلول را در محل مخصوص تزریق می کند. اثر تزریق چند ساعت بعد شروع می شود و تا چندین ماه درد را آرام می کند. بعد از تزریق، حدود یک ساعت محل تزریق شده بی حس بوده و بعد از آن تا اثر کامل محلول، یعنی دو تا سه ساعت، ممکن است درد داشته باشید. 

تغییر رنگ ناحیه تزریق شده و تهوع می تواند از عوارض آن باشد. معمولاً این روش دو بار بیشتر در سال توصیه نمی شود.  

 

اوزون تراپی و درمان قطعی آرتروز مچ پا

 

ازون تراپی

ازون تراپی نیز یک راه درمان آرتروز مچ پا و به طور کلی آرتروز است که در آن از گاز ازون استفاده می شود. ازون یک نوع اکسیژن است. اگر چه هنوز استفاده از اوزون درمانی مورد بحث است، اما محققان معتقدند این روش می تواند در درمان موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  • ضد عفونی زخم
  • تقویت سیستم ایمنی
  • بیماریهای ویروسی مثل سارس و ایدز
  • سرطان
  • ایسکمیک قلب
  • آرتروز

اوزون تراپی یک روش ضد التهابی است. در تزریق اوزون با تحریک رشد غضروف، نتایج خوبی در پیشگیری آرتروز در مراحل اولیه و کاهش علائم در دیگر موارد، مشاهده شده است.

توجه داشته باشید که هرگز نباید ازون را مستقیماً استنشاق کنید. از عوارض آن سر درد، تهوع و استفراغ و سردرد و مشکلات تنفسی است.

 

پی آر پی و درمان قطعی آرتروز مچ پا

 

روش درمانی PRP و درمان قطعی آرتروز مچ پا

پی آر پی یک روش درمانی است که در آن از پلاسمای غنی شده از پلاکت استفاده می شود که از خون خود شخص گرفته می شود. خون را سانتریفیوژ کرده و گلبولهای قرمز خون را از بین می برند. سپس خون را مجدد به شخص تزریق می کنند.

این روش درمانی در بسیاری از مشکلات و بیماریها از جمله در آرتروز و سایر شرایط اسکلتی-عضلانی مانند آسیب دیدگی عضلات و استخوانها استفاده می شود. تحقیقات اثربخشی این روش را در درمان آرتروز تایید کرده است و می توان آن را یک راه درمان قطعی آرتروز مچ پا دانست.

روش پی آر پی نیز با اثرات ضد التهابی که دارد، در پیشگیری و رفع علائم آرتروز مچ پا و درمان آن بسیار موثر است.

درمان آرتروز پا با جراحی

در صورت موفق نبودن روشهای درمانی غیر جراحی، عمل جراحی می تواند درمان قطعی آرتروز مچ پا ی شما باشد.

در آرتروز خفیف، عمل جراحی ممکن است به صورت تمیز کردن مفصل آرتروز یا رفع چرخش استخوان باشد.

در اکثر مواقع به ویزه در آرتروز پیشرفته، جراحی به صورت تعویض مفصل با مفصل مصنوعی و یا فیوژن استخوان است. در روش فیوز کردن استخوان، صفحات و پیچهای فلزی را به طور دائم با استخوان پیوند می دهند تا مانع از حرکات درد ناک شوند. بعد از بهبودی پزشک آنها را از پای شما خارج می کند.

 

درمان آرتروز پا با جراحی

 

انتخاب بهترین راه درمان آرتروز مچ پا در روش جراحی، به نوع فعالیت، مفاصل درگیر و هدف شما از درمان بستگی دارد. بعد از عمل، ممکن است به یک دوره فیزیوتراپی نیاز داشته باشید و یا ممکن است پزشک برایتان استفاده از ارتزها را پیشنهاد کند.

 

تماس با کلینیک میرپا
برای اخذ نوبت ویزیت جهت درمان آرتروز مچ پا تماس بگیرید
برای مشاوره با دکتر متخصص تماس بگیرید

 

برخی از سؤالات متداول

تشخیص آرتروز مچ پا و درمان آن چگونه انجام می شود؟

آرتروز مچ پا ممکن است در هر کدام از مفاصل مچ پا اتفاق بیفتد، اما بعضی از آنها بیشتر از دیگر مفاصل دچار می شوند. یک متخصص ارتوپد خوب می تواند در تشخیص آرتروز مچ پا و درمان آن شما را راهنمایی کند. پزشک ارتوپد، ابتدا با انجام معاینات فیزیکی آن را تشخیص می دهد. سپس در صورت لزوم با انجام آزمایش های خون و استفاده از اشعه ایکس و ام آر آی می تواند نوع و شدت آرتروز را تشخیص دهد. راه درمان آرتروز مچ پا بسته به مورد تشخیص داده شده، متفاوت خواهد بود. اگر درد شدید و محدودیت حرکتی دارید، برای جلوگیری از وخیم شدن وضعیت پاهایتان به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. ما متخصصان کلینیک دکتر میر را به شما پیشنهاد می کنیم.

آیا پیاده روی برای آرتروز مچ پا خوب است؟

غالباً افرادی که دچار آرتروز مچ پا هستند سعی می کنند از ورزش دوری کنند. اما پیاده روی خود می تواند یک راه درمان آرتروز مچ پا  باشد و به کاهش درد و رفع علائم آرتروز کمک می کند. پیاده روی، علاوه بر بهبود عملکرد مچ پا برای دیگر قسمتهای بدن شما از جمله مغز و قلب نیز مفید است.

سریعترین راه برای تسکین آرتروز مچ پا چیست؟

سریعترین راه درمان آرتروز مچ پا، استفاده از داروهای مسکن، داشتن یک رژیم غذایی سالم و یک برنامه ورزشی مناسب و انجام حرکت کششی است. انجام این مجموعه جایگزین بسیار خوبی برای درمان قطعی آرتروز مچ پا است. اما به دلیل اهمیت مسئله همچنان از داشتن یک متخصصص ارتوپد خوب در کنار خود غافل نباشید.

راه درمان قطعی آرتروز مچ پا چیست؟

هیچ راهی برای درمان قطعی آرتروز مچ پا وجود ندارد زیرا در آرتروز غضروف و لایه روی مفصل از بین می رود.. اما روشهای درمانی زیادی هستند که می توانند به کاهش درد و علائم آن و عملکرد بهتر پا و مچ پا کمک کنند. بتهرین راه درمان آرتروز مچ پا این است که به محض احساس درد و سفت شدن محل به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

دلیل بروز آرتروز مچ پا چیست؟

شایع ترین دلیل آرتروز مچ پا آسیبی است که در اثر حادثه به مچ پا وارد می شود. زیرا غضروف آسیب می بیند و این بروز آرتروز را سرعت می بخشد. بنابراین با هر گونه آسیب و جراحتی در محل مفصل به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید