“علت درد قلب و بی حسی دست چپ” چه چیزی میتواند باشد؟ درد قلب و سستی دست طرف چپ میتواند نشانههای جدی از بیماری قلبی باشد. یکی از علت تیرکشیدن قلب و سستشدن دست سمت چپ میتواند فشارخون بالا باشد که باعث خونرسانی کم به قلب میشود. عوامل دیگر امکان دارد شامل چربی در دیواره عروق، التهابات قلبی و تنگی در شریانهای قلبی باشند.
برای بی حسی انگشت دست به چه دکتری مراجعه کنیم؟ بروز این عارضه سبب احساس نگرانی میشود، زیرا در بیشتر موارد فرد از علت این درد و بیحسی آگاه نیست. خبر نگرانکننده این است که علت درد قلب و بی حسی دست چپ میتواند بیماری قلبی باشد! در این مقاله قصد داریم در مورد بی حس شدن دست چپ و درد قلب بیشتر توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تیرکشیدن و بی حسشدن دست چپ با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
علت درد قلب و بی حسی دست چپ چیست؟
دلایل مختلفی سبب بروز درد در دست طرف چپ میشوند. دراینبین یکی از مهمترین دلایل میتواند مشکل قلبی باشد. به بیانی بهتر در برخی موارد سستی دست چپ طرف چپ نشانهای هشداردهنده از وجود یک بیماری قلبی هست. بااینوجود علت توضیح داده شده برای تمام موارد صحیح نیست. در برخی موارد دلایل دیگری سبب بروز درد دست طرف چپ میشوند که از آن جمله میتوان به آسیبدیدگی عصبی اشاره کرد. آسیبدیدن عصب میتواند به علت تنگی نخاع، فشردگی عصب، برآمدگی دیسک یا نوروپاتی به وجود بیاید.
ناگفته نماند بی حس شدن و درد قلب همیشه با هم در ارتباط نیستند. در برخی موارد مورمورشدن یا سست شدن دست سمت چپ میتواند به علت نشستن اشتباه باشد! بهعنوانمثال برخی از افراد عادت دارند هنگام نشستن بر روی زمین دست خود را تکیهگاه قرار دهند! در این افراد سستی دست چپ به دلیل فشاری است که به آن وارد میشود. این بی حسی دست موقت بوده و با اصلاح طرز نشستن از بین میرود. در اصطلاح به چنین شرایطی خوابرفتگی دست گفته میشود.
در برخی موارد علت سستشدن دست سمت چپ و درد قلب میتواند تأثیر شبکه بازویی باشد. شبکه بازویی شبکهای از عصبها است. این شبکه از بالای ستون فقرات شروع میشود، سپس از کتف عبور کرده و در بازو و دستها پراکنده میشود. اگر به هر دلیلی عصبها آسیب ببینند، سبب بروز درد در ناحیه کتف و همچنین بیحسی انگشتان دست میشود. بسیاری از افراد با مشاهده چنین علائمی سعی میکنند با تکاندادن دست و ماساژدادن انگشتان دست بیحسی آن را از بین ببرند.
ادامهدار شدن این شرایط سبب میشود تا دست آسیبدیده در مقایسه با دست دیگر ضعیفتر شود. ضعیفشدن دست انجام برخی از امور روزانه نظیر برداشتن اشیا را با اختلال مواجه میکند.
تیرکشیدن قلب و سستی دست چپ طرف چپ اگر با هم همراه باشند، میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد که نیاز به درمان دارد. به همین دلیل پیشنهاد میشود در صورت مشاهده درد و بیحسی در دست طرف چپ حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک شرایط بیمار را بررسی کرده و علت درد و سستشدن دست سمت چپ مشخص میشود. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد علائمی میپردازیم که مشاهده آنها در مورد علت درد قلب و بی حسی دست چپ میتواند نگرانکننده باشد.
علائم هشداردهنده درد و بی حسی دست چپ
سستشدن دست سمت چپ اگر موقتی باشد، جای نگرانی نیست. در چنین شرایطی علت سستشدن دست سمت چپ مشکلات عضلانی یا مشکلات اسکلتی هست. اگر علت سستشدن دست سمت چپ مشکلات عضلانی و اسکلتی باشد، معمولاً موقتی بوده و بعد از مدتی از بین میرود. اما در برخی موارد سستشدن دست سمت چپ میتواند بسیار مهم باشد.
اگر درد و سستشدن دست سمت چپ طولانیمدت شود، برای تشخیص علت اصلی بروز آن حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. درد دست طرف چپ در مقایسه با درد دست راست از اهمیت بیشتری برخوردار هست. به همین دلیل در صورت مشاهده درد دست طرف چپ حتماً به پزشک مراجعه کنید. برخی از علائم درد قلب و سستی دست چپ طرف چپ عبارت هستند از:
- احساس درد و بیحسی در قسمت پشتی دست طرف چپ
- احساس درد به همراه فشار در قسمت جناغ
- احساس درد در قسمتهای دیگر بدن مثل فک و شانه
- بروز تغییر در رنگ پوست صورت و بدن
- افزایش ضربان قلب
- درد دست طرف چپ به همراه سرگیجه
- داشتن سردردهای ناگهانی
- بروز مشکلات تنفسی و مشکل در بلعیدن مواد غذایی
- احساس فلجی در ماهیچههای دیگر اعضای بدن جز دست طرف چپ. از جمله این موارد میتوان به احساس فلج شدن در ماهیچههای صورت اشاره کنیم
- داشتن حالت تهوع
- مشکلات تعادلی، فرد برای حفظ تعادل دچار مشکل میشود
اگر سستی دست چپ طرف چپ با این علائم همراه باشند، میتواند نشانهای هشداردهنده محسوب شود. در چنین مواردی بدون اتلاف وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با بررسی شرایط بیمار دلیل درد قلب و سستشدن دست سمت چپ را مورد بررسی قرار میدهد.
علت بیحسی و درد دست چپ چیست؟
علت درد در قلب و سستی دست طرف چپ با دست راست متفاوت هست. خوشبختانه در برخی موارد سستشدن دست سمت چپ و درد قلب به هم مرتبط نبوده و بیحسی و درد با ماساژدادن و تکاندادن آرام دست از بین میرود. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد تیرکشیدن قلب و سستی دست چپ طرف چپ می-پردازیم و با عللی غیر از مشکل قلبی که سبب ایجاد بیحسی در دست طرف چپ میشود، بیشتر آشنا می-شوید.
فتق دیسک:
دیسک بین ستون فقرات گردنی: بیرونزدگی دیسک که از آن تحت عنوان فتق دیسک هم یاد میشود، یکی از رایجترین دلایلی است که سبب درد دست سمت چپ میشود. بیرونزدگی دیسک اعصاب مرکزی ستون فقرات را تحتتأثیر قرار میدهد. تحتفشار قرارگرفتن ستون فقرات عوارض زیادی دارد که از آن جمله می-توان به بیحسی دست و احساس درد و ضعف در بازو و دست اشاره کرد.
آرتروز ستون فقرات گردنی: از دیگر دلایل بروز درد و بیحسی دست میتوان به این بیماری اشاره کرد. آرتروز ستون فقرات گردنی یک بیماری غیرقابلکنترل هست. آرتروز ستون فقرات گردنی سبب فرسایش توده استخوانی میشود. در طی این بیماری بافتهای مفصلی موجود در استخوانهای گردن بهصورت نامنظم تغییر شکل پیدا میکنند. این تغییر شکل درد در این ناحیه ایجاد میکند.
سفتی و محدودشدن حرکات گردن از دیگر عوارضی هست که ابتلا به این بیماری همراه دارد. معمولاً اصلی-ترین دلیل بروز این بیماری واردشدن صدمات تکراری به استخوانهای گردنی هست. برخی از بیماریها مانند روماتوئید آرتریت و.. هم میتوانند سبب ایجاد آرتروز ستون فقرات گردنی شوند.
تنگی کانال نخاعی: از دیگر دلایل تیرکشیدن قلب و سستی دست چپ سمت چپ میتوان به تنگی کانال نخاعی اشاره کرد. بیماری تنگی کانال نخاعی به بیماری گفته میشود که در آن تغییرات ساختاری ستون فقرات سبب میشود کانالی که نخاع درون آن قرار دارد، تنگ شود. احتمال بروز این بیماری در افراد بالای ۵۰ سال و افرادی که سابقه فشار نخاعی، درد شانه و سفتی گردن را دارند، بیشتر هست.
گرفتگی عروق: در برخی موارد گرفتگی عروق سبب کاهش خونرسانی به اعضای بدن میشود. حال اگر این گرفتگی عروق در ناحیه دست اتفاق بیفتد، به دلیل کاهش خونرسانی به این قسمت از بدن شاهد درد و بیحسی خواهیم بود.
حمله قلبی و درد دست چپ
در برخی موارد دلیل درد قلب و سستشدن دست سمت چپ میتواند مسدودشدن یکی از شریانهای کرونری باشد. زیرا مسدودشدن این شریانها احتمال بروز حمله قلبی را افزایش میدهد. انسداد شریانهای کرونری میتواند تیرکشیدن قلب و سستی دست چپ سمت چپ را به همراه بیاورد. حمله قلبی سبب می-شود تا فرد در قفسه سینه خود درد و فشار احساس کند. حمله قلبی گاهی اوقات در گردن، بازو و صورت هم درد ایجاد میکند.
سکته مغزی:
سکته مغزی به معنای مسدودشدن یکی از عروق مغز هست. در پی این انسداد خون و اکسیژن کافی به مغز نمیرسد و کمبود اکسیژن هم سبب سکته مغزی میشود. سکته مغزی عوارض زیادی به همراه دارد که از آن جمله میتوان به بیحسی قسمتهای مختلف بدن از جمله دست سمت چپ اشاره کرد.
علائم حمله قلبی:
در خصوص علت درد در قلب و سستی دست سمت چپ جالب است بدانید، علائم شروع حمله قلبی در زنان و مردان متفاوت بوده و اصلیترین تفاوت موجود بین علائم حمله قلبی در زنان و مردان نوع انتشار درد هست. در شروع حمله قلبی آقایان درد در شانه دست سمت چپ ایجاد شده و این درد تا پاییندست سمت چپ گسترش پیدا میکند. درد چانه هم از دیگر علائم حمله قلبی در بین آقایان هست.
حمله قلبی برای خانمها درد کمتری ایجاد میکند. درد ناشی از حمله قلبی در خانمها ممکن است به سمت دست سمت چپ یا به سمت دست راست برود. درد چانه، تیغههای شانه و قسمت بالایی کمر هم از دیگر نشانههای حمله قلبی در خانمها است. در برخی موارد علائم توضیح داده شده با تهوع و سوءهاضمه همراه میشود.
علائم تیرکشیدن قلب و بیحسی دست چپ
اگر علت سستی دست چپ سمت چپ مشکلات قلبی باشد، درد دست سمت چپ با علائم خاصی همراه میشود. بهعنوانمثال تپش قلب و درد در قفسه سینه اگر با بی حسشدن دست سمت چپ همراه شوند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک با بررسی شرایط بیمار علت درد قلب و سستی دست چپ سمت چپ را مورد بررسی قرار دهد. توجه داشته باشید احساس تپش قلب با افزایش ضربان قلب به یک معنا نیست! این دو اصطلاح تفاوتهایی با یکدیگر دارند و متأسفانه برخی از افراد آنها را هم معنی میدانند.
افزایش ضربان قلب، همانگونه که از نام آن واضح است به معنای زیادشدن تعداد ضربان قلب است که این تعداد در هر دقیقه محاسبه میشود. بهعنوانمثال در مواردی که ضربان شخصی بیشتر از ۱۰۰ عدد در هر دقیقه باشد، در اصطلاح گفته میشود که شخص مورد نظر دچار افزایش ضربان قلب شده است. عوامل مختلفی ضربان قلب را افزایش میدهند. خوشبختانه افزایش ضربان قلب نگرانکننده نبوده و به طور طبیعی با ازبینرفتن علت ایجاد رفع میشود.
جالب است بدانید در برخی موارد درد قلب و بی حسشدن دست سمت چپ بااحساس تپیدن در گلو همراه میشود.
درمان تیر کشیدن قلب و بی حس شدن دست چپ
بهطورکلی متوجه شدید که تیر کشیدن قلب و بی حس شدن دست چپ خود بهتنهایی نگرانکننده نیستند. اما توجه داشته باشید که این علائم، علائم هشداردهندهای هستند که برای درمان علت اصلی باید به پزشک مراجعه کنید تا علت آن را مورد بررسی قرار دهد.
در نتیجه برای درمان باید بیماری زمینهای که سبب ایجاد این مشکلات میشود را کشف کنید. بهعنوانمثال در برخی موارد فرد بعد از احساس سستی دست چپ و تیرکشیدن قلب به پزشک مراجعه میکند. پزشک با بررسی شرایط بیمار متوجه میشود که علت اصلی این درد بیماری ریتمی قلبی هست. در چنین شرایطی باید روند درمان بیماری ریتمی قلب شروع شود.
بااینوجود پزشکان برای درمان تیرکشیدن قلب و یا سستشدن دست سمت چپ درمانهای عمومی هم در نظر میگیرند. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد درمانهای عمومی و مؤثر برای سستشدن دست سمت چپ و درد قلب میپردازیم.
داشتن رژیم غذایی غیراصولی و اشتباه میتواند علت سستشدن دست سمت چپ و درد قلب باشد. بنابراین برای درمان این مشکلات بهترین روش اصلاح برنامه غذایی روزانه هست. افرادی که کافئین و نیکوتین زیادی مصرف میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به درد قلب و سستی دست چپ قرار دارند. در صورت مشاهده سستشدن دست سمت چپ میزان کافئین و نیکوتین دریافتی را کاهش دهید.
بخش زیادی از بدن انسان را آب تشکیل میدهد. این موضوع بهدرستی نشاندهنده اهمیت بالای مصرف آب در بدن هست. طبق استانداردهای تعیین شده از سمت جامعه پزشکی برای حفظ سلامت بدن لازم است تا هر فرد روزانه ۸ لیوان آب بنوشد. مصرف آب به میزان کمتر از حد تعیین شده سبب میشود تا بدن با کمبود آب مواجه شده و حالتی به نام دهیدراته به وجود بیاید. دهیدراته بدن خود یکی از اصلیترین دلایلی هست که سستشدن دست سمت چپ و درد قلب را به همراه دارد. روزانه آب کافی بنوشید تا دچار این علائم نشوید.
مدیتیشن و آرامسازی هم میتواند تأثیر زیادی در بهبود وضعیت فرد داشته باشد. در برخی موارد علت اضطراب و نگرانی هست. اگر فرد به این دلیل دچار بیحسی دست و درد قلب شده باشد، بهترین روش برای کاهش درد ناشی از این علائم انجام مدیتیشن و آرامسازی است تا به این طریق استرس و اضطراب فرد کاهش پیدا کند.
برای جلوگیری از درد و بیحسی دست بهتر است از تغییر وضعیت متوالی را فراموش نکنید. بهعنوانمثال هنگام خواب یا در مواردی که لازم است چندین ساعت در یک حالت باشید، در فواصل زمانی منظم حالت بدن خود را تغییر دهید تا فشار زیادی به دست وارد نشود. برای کاهش فشار وارد شده به دست روشهای مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین روشها استفاده از بالشهای مخصوصی هست که برای کاهش فشار وارد شده به دست طراحی شدهاند. اگر نحوه نشستن شما بهگونهای است که به دست خود تکیه میکنید، برای جلوگیری از آسیبدیدن دست حتماً از این بالشها استفاده کنید.
در مواردی که مورمورشدن در دست خود احساس میکنید، با ماساژدادن و حرکتدادن آرام دست و انگشتان از شدت یافتن این وضعیت جلوگیری کنید. توجه داشته باشید انجام حرکات تکراری توصیه نمیشود.
در برخی موارد پزشک با بررسی علت درد در قلب و سستی دست چپ دارودرمانی را پیشنهاد میدهد. برای شروع دارودرمانی حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحتنظر ایشان روند درمان را آغاز کنید.
بیماریهای سیستمیک، بیماری ام اس، سکته قلبی و.. از جمله بیماریهایی هستند که میتوانند سبب درد دست چپ و تیرکشیدن قلب شوند. در نتیجه انجام درمان اصولی تنها برای کاهش عوارض به طور موقت میتواند مؤثر واقع شود.
برای درمان قطعی حتماً باید علت درد قلب و بی حسی دست چپ تشخیص داده شود و باتوجهبه این علت درمان را آغاز کنید. به بیانی بهتر اگر دلیل این علائم بیماری دیگری باشد، درمان برای رفع بیماری مورد نظر آغاز شده و با شروع بهبود علائم ایجاد شده بهواسطة بیماری هم از بین میروند.
سخن پایانی
در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد علت درد قلب و بی حسی دست چپ پرداختیم. بهطورکلی دانستید بی حس شدن دست چپ و درد قلب در برخی موارد ممکن است نشانهای هشداردهنده از وجود یک بیماری زمینهای باشد. اگر تیرکشیدن و سستی دست چپ کوتاهمدت و با ماساژدادن دست از بین برود جای نگرانی نیست.
برای درمان باید بهترین مرکز برای درمان را انتخاب کنید زیرا این مسئله میتواند مهمترین تصمیم شما در زندگی باشد. برای مثال اگر دلیل بیماری شما حمله قلبی باشد، امکان دارد نیاز به جراحی پیدا کنید.
اما اگر این علائم در فواصل زمانی منظم تکرار شده و مدتزمان طولانی باشد، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک شرایط بیمار را بررسی کرده و باتوجهبه علت ایجاد درد درمان را شروع میکند. کلینیک ما مجهز به بهروزترین دستگاههای حال حاضر کشور است، همچنین ما متخصصانی باتجربه و مجرب داریم که میتوانند در تشخیص درست بیماری شما نقش چشمگیری داشته باشند.