راه‌های “درمان درد کف پا و پاشنه”+ بررسی 5 علت رایج درد پاشنه

راه‌های “درمان درد کف پا و پاشنه” به چه صورت است؟ حتماً می‌دانید که بیشتر وزن بدن روی استخوان پاشنه پا قرار می‌گیرد. این استخوان از نظر حجم و اندازه بزرگ‌تر از استخوان‌های مجاور خود است. حال در برخی شرایط، این استخوان آسیب می‌بیند و کف و پاشنه پا شروع به دردگرفتن می‌کنند. درد کف و پاشنه پا از نظر شدت متفاوت است و گاهی خیلی خفیف و گاهی نیز بسیار آزاردهنده و شدید است.
برای درد پاشنه پا به کدام دکتر مراجعه کنیم؟ اگر شدت درد کم باشد با روش‌های خانگی احتمالاً درد کم می‌شود اما بعضی‌اوقات نیاز است حتماً به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. باتوجه‌به موارد زیر این درد را جدی بگیرید. خوشبختانه امروزه چندین نوع درمان درد کف و پاشنه پا به وجود آمده‌اند که بر اساس علت این عارضه و سطح دردتان، می‌توانید یکی از این درمان‌ها را انتخاب کنید.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد کف پا و پاشنه و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

درمان درد کف پا و پاشنه با دارو

گاهی درد کف و پاشنه، یک وضعیت موقت است که نیازی به پیگیری و مراجعه به متخصص ندارد. معمولاً کل علائم این افراد، بعد از یک روز یا نهایتاً یک هفته از بین می‌روند. اما در برخی شرایط، نه‌تنها با گذر زمان تیرکشیدن و درد در ناحیه مچ پا بهبود پیدا نمی‌کند بلکه بدتر هم می‌شود. یکی از اولین گزینه‌های درمانی موجود، درمان‌کردن درد پاشنه‌های پا و کف با استفاده از دارو است.
پرکاربردترین داروهایی که اغلب برای درمان درد کف و پاشنه پا استفاده می‌شوند، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی هستند. برخی از این داروهای موثر در درمان‌کردن درد در کف و پاشنه‌های پا را بدون نیاز به نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها خریداری کنید. اما برخی دیگر از این داروهای مسکن و ضددرد، تنها با نسخه پزشک در دسترس هستند.
مزیت این داروها این است که علاوه بر تأثیرات چشمگیر در کاهش درد، ضدالتهاب هم هستند و هر گونه ورم و قرمزی در ناحیه کف و پاشنه‌های پا را برطرف می‌کنند. به گفته پزشکان، مؤثرترین داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی که به درمان‌کردن درد پاشنه‌های پا و کف کمک می‌کند، ایبوپروفن است. مدت کوتاهی پس از مصرف ایبوپروفن شاهد بهبود سریع درد و التهاب این ناحیه خواهید بود.
دیگر داروهای موثر برای درمان‌کردن درد در کف و پاشنه‌های پا شامل کتوپروفن، ناپروکسن و آسپرین هستند. این داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی به طور موثری علائم مرتبط با درد مچ پا را کنترل می‌کنند و روشی مناسب و نسبتاً بی‌خطر برای کنترل درد محسوب می‌شوند. اما نکته مهم در خصوص ایبوپروفن، ناپروکسن و به‌طورکلی تمام داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی این است که در صورت مصرف افراطی، می‌توانند سبب آسیب به دستگاه گوارش یا آسیب کلیوی شوند. پس در خصوص دوز مجاز، نحوه استفاده و زمان مناسب مصرف دارو، حتماً با پزشک مشورت کنید.
در آخر، این داروها همان‌طور که گفتیم مسکن هستند، به این معنا که درد را کاهش می‌دهند ولی علت درد را برطرف نمی‌کنند. برای برطرف‌کردن علت زمینه‌ای درد کف و پاشنه‌های پا، باید سراغ گزینه‌های درمانی مؤثرتر بروید.

درمان درد کف و پاشنه پا و علل رایج این عارضه

برخی از بیماری‌ها و اختلالات باعث می‌شوند که در ناحیه کف و پاشنه‌های پادرد شدیدی را حس کنید. در اینجا به برخی از رایج‌ترین این علل اشاره کردیم:
خار پاشنه:
این اختلال که شامل رشد یک زائده استخوانی و بیرون‌زدگی آن است سبب درد شدید، ناگهانی و ممتد در ناحیه میانی کف و پاشنه‌های پا می‌شود. این افراد بیشتر در معرض خار پاشنه قرار دارند: افرادی که کف پای صاف یا پاهای پرانتزی دارند، مدام کفش‌های نامناسب و تنگ می‌پوشند یا به مدت طولانی روی سطوح سفت راه می‌روند و می‌ایستند. خار پاشنه‌گاهی زنان باردار را هم درگیر می‌کند.
متاتارسالژی:
این اختلال سبب درد زیاد، احساس سوزش و ملتهب شدن کف پا (عموماً در ناحیه بین قوس و انگشتان پا) می‌شود. این درد اغلب با حرکت‌کردن بدتر می‌شود.
این عوامل احتمال بروز متاتارسالژی را دوچندان می‌کنند: مشکلات گردش خون، دیابت، نقرس، استفاده از کفش‌های نامناسب، چکشی بودن انگشتان پا، قوس زیاد از حد کف پا، بزرگ‌بودن استخوان پا و اضافه‌وزن.
نوروپاتی محیطی:
زمانی که چند عصب محیطی دچار اختلال یا آسیب شوند این وضعیت رخ می‌دهد. برخی از محرک‌های اصلی نوروپاتی محیطی شامل مصرف زیاد از حد الکل، لوپوس (یک بیماری خودایمنی)، بیماری عفونی لایم، زخم ناشی از گلوله یا تزریق و… هستند. هر چند این درد عصبی ممکن است در هر جایی از بدن حس شود اما اغلب دست‌ها و پاها را درگیر می‌کند.
نوروم:
نوروم یک تومور غیرعادی (اما معمولاً خوش‌خیم) است که از بافت یا سلول‌های عصبی تشکیل شده است. این تومور اغلب بین انگشتان پا شکل می‌گیرد و باعث ایجاد درد شدید در کف و پاشنه‌های پا می‌شود. زمانی که این توده را بین انگشتان پا مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید.
سزاموئیدیت:
طی این اختلال، تاندون‌هایی که در کف پا واقع شده‌اند (معمولاً در محل تلاقی استخوان‌های سزاموئید و عضلات) دچار التهاب و درد شدید می‌شوند. این درد معمولاً انگشت شست پا، کف و پاشنه‌های پا را درگیر می‌کند. افرادی که تنیس کار می‌کنند، دونده‌ها یا رقاص‌های باله، بیشتر از سایر افراد به این وضعیت دچار می‌شوند.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد کف پا و پاشنه و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

درمان درد کف پا و پاشنه و تشخیص این عارضه

برای این که پزشک قادر به درمان‌کردن درد در کف و پاشنه‌های پا باشد، باید ابتدا از روش‌های تشخیصی استفاده کند تا دلیل زمینه‌ای این مشکل را پیدا کند.
در مرحله اول، پزشک در خصوص سابقه بیماری فرد از او سؤال می‌پرسد. این کار کمک شایانی به تشخیص علت اصلی این عارضه می‌کند. سپس در مرحله بعدی، با استفاده از معاینه فیزیکی، نواحی مختلف مچ پا (از جمله مچ، پنجه، کف، پاشنه، ساق پا، قوزک و…) را معاینه می‌کند. این معاینه به این صورت است که پزشک روی این نواحی فشار وارد می‌کند تا ببیند منشأ اصلی درد، کدام قسمت است. به‌علاوه با این معاینه، نواحی دارای بیشترین سطح کوفتگی، ورم، درد و التهاب نیز مشخص خواهند شد. پزشک همچنین از شما می‌خواهد که کمی راه بروید تا نحوه قدم برداشتن، چگونگی حرکت‌دادن مچ پا و قراردادن پا روی زمین را بررسی کند. زیرا گاهی نحوه راه‌رفتن فرد، علت اصلی پادرد او است.
اگر چه آزمایش خون، تست چندان رایجی برای تشخیص علت زمینه‌ای درد کف و پاشنه نیست اما گاهی پزشک به یک سری بیماری‌ها مشکوک می‌شود که تنها با آزمایش خون می‌توان وجود یا عدم وجود آن‌ها را تعیین کرد. برای مثال در وضعیتی که پزشک به بیماری‌های جدی (نظیر عفونت استخوان) شک کند، آزمایش خون را توصیه می‌کند.
معمولاً برای تشخیص اختلالاتی مثل تومور استخوانی، خار پاشنه و یا شکستگی، پزشک روش‌های تصویربرداری مثل اشعه ایکس را توصیه می‌کند. در مواردی که علائم بیمار شبیه عفونت بافت نرم باشند، پزشک ام‌آر‌آی را توصیه می‌کند.

‌سایر روش‌های درمان‌کردن درد پاشنه‌های پا و کف

زمانی که مصرف مسکن هم نتواند تاثیر چشمگیری روی بهبود درد کف و پاشنه‌های پا داشته باشد، برخی از روش‌های درمانی دیگر نظیر این موارد توصیه می‌شوند:

بانداژ: از زمان‌های قدیم، وقتی دست یا پا دچار درد می‌شدند آن‌ها را می‌بستند تا دردشان تسکین پیدا کند. امروزه همچنان از این روش استفاده می‌شود و خصوصاً زمانی که تاندون کف پا ورم کرده باشد یا پاشنه‌های پا دچار کوفتگی شده باشد، از بانداژ برای بستن آن استفاده می‌کنند. گاهی ممکن است نیاز باشد به مدت یک هفته از این بانداژها استفاده کنید.
اصلاح وضعیت بدن: ممکن است سال‌ها به حالت نشستن، ایستادن و راه‌رفتن نادرستی عادت کرده باشید و علت اصلی دردتان هم همین موضوع باشد. زمانی که پزشک تشخیص داد که وضعیت بدنتان باید اصلاح شود باید تمام نکاتی که توصیه کرده را دنبال کنید تا دردتان برطرف شود. برای مثال باید به نحوی بایستید که وزنتان به طور یکسان روی پاها تقسیم شود یا این که اگر شانه‌هایتان خیلی جلو هستند، می‌توانید با استفاده از ابزار مخصوص همچون بریس، نحوه قرارگیری آن‌ها را اصلاح کنید.
فیزیوتراپی: فیزیوتراپی یک درمان معجزه‌آسا در بهبود کیفیت زندگی بیمارانی است که دردهای مزمن و اذیت‌کننده دارند. طی این روش که برای درمان درد کف پا و پاشنه هم استفاده می‌شود، اپراتور با یک سری حرکات کششی و حرکت‌های بهبوددهنده قدرت و تعادل، به بیمار کمک می‌کند که هر چه زودتر سلامت خود را به دست آورد. اگر دردتان ناشی از نوروم، خار پاشنه، سزاموئیدیت، متاتارسالژی و نوروپاتی محیطی است، پزشک بسته به وضعیتتان ممکن است درمان فیزیوتراپی را به شما توصیه کند.
درمان‌های مکمل: طب سوزنی و درمان با ماساژ، از جمله درمان‌های مکمل هستند که به بیماران دچار درد در ناحیه کف و پاشنه‌های پا کمک می‌کنند که این درد را کنترل کنند. اگر چه اغلب اثرگذاری این روش‌ها موقت است، اما می‌توان آن‌ها را در کنار یک گزینه درمانی دیگر استفاده کرد تا اثرات بهتری را فراهم کنند. یوگا و تای چی نیز دو درمان مکمل و درعین‌حال اثرگذارند که به بهبود سطح انعطاف عضلات و قوی کردن آن‌ها کمک زیادی می‌کنند.
کفی‌های طبی: گاهی فیزیوتراپیست یا پزشک، استفاده از کفی‌های طبی را برای درمان‌کردن درد در کف و پاشنه‌های پا تجویز می‌کند. این روش درمانی، برای اصلاح وضعیت پا و نگه‌داشتن انحنای کف پا در یک حالت مناسب انجام می‌شود.
تزریق کورتیزون: گاهی روش‌های درمانی کم تهاجمی، درد پاشنه‌های پا و کف پا را تسکین نمی‌دهند و پزشک یک گزینه دیگر همچون تزریق کورتیزون را توصیه می‌کند. این تزریق درست در محل درد (اطراف آن) انجام می‌شود و به طرز چشمگیری دردهای مفصلی پاشنه و کف پا را کاهش می‌دهد.
شاک‌ویوتراپی: پروسه درمانی شاک‌ویوتراپی برای برطرف‌کردن دردهای شدید و مزمن مناسب است. طی این پروسه، پزشک از امواج صوتی روی محلی که درد دارد (کف و یا پاشنه‌های پا) استفاده می‌کند. شاک‌ویوتراپی با تحریک پا، روند بهبودی را تسریع می‌بخشد.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد کف پا و پاشنه و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

جراحی برای درمان درد در کف پا و پاشنه

معمولاً زمانی که دیگر انواع درمان‌کردن درد پاشنه‌های پا و کف موثر واقع نشوند، آخرین گزینه‌ای که پزشک توصیه می‌کند جراحی است. هر نوع جراحی‌ای عوارض جانبی دارد و ممکن است این عوارض مدت‌ها بعد خود را نشان دهند. به همین علت، پزشکان سعی می‌کنند تاحدامکان از روش‌های کم‌ریسک‌تر برای مداوای درد پاشنه و کف پا استفاده کنند.
یکی از جراحی‌های رایج، سزاموئید کتومی است که همان‌طور که از اسمش پیداست، درجات شدید بیماری سزاموئیدیت را درمان می‌کند. طی این پروسه درمانی، پزشک استخوان سزاموئید آسیب‌دیده را برمی‌دارد.
یکی دیگر از انواع جراحی که چندان رایج نیست، درمان خار پاشنه با جراحی است. این روش معمولاً زمانی توصیه می‌شود که درد بیمار پس از ۶ ماه تا یک سال فیزیوتراپی و استفاده از روش‌های دیگر برطرف نشده باشد. طی این پروسه، پزشک یک برش در بخشی از فاشیای پلانتار ایجاد می‌کند تا ورم و درد را کاهش دهد.
در مواردی که نوروم خیلی شدید باشد نیز پزشک از یک پروسه درمانی خاص که به این منظور درست شده و نوروکتومی نام دارد استفاده می‌کند. طی این پروسه، پزشک پس از ایجاد برش در محل آسیب‌دیده در پا، عصب‌های دچار مشکل را خارج می‌کند.
گاهی نیز اگر نوروپاتی محیطی علت درد پاشنه‌های پا باشد، جراحی توصیه می‌شود. البته معمولاً جراحی برای درمان این عارضه خیلی متداول نیست.

درمان‌های خانگی درد کف و پاشنه آشیل پا

یکی از ساده‌ترین روش‌های درمانی که اکثر پزشکان هم تأثیرات آن در کاهش ورم را تأیید کرده‌اند، کمپرس یخ است. زمانی که در ناحیه مچ و کف پادرد دارید، چند قالب یخ کوچک را در یک کیسه پلاستیکی بریزید، سپس این کیسه را در یک حوله یا پارچه بپیچید و روی محل آسیب‌دیده قرار دهید. بعد از حدود ده دقیقه می‌بینید که تا چه حد دردتان کم می‌شود. درمان با کمپرس یخ را چندین بار در روز تکرار کنید تا اثرات معجزه‌آسای آن را ببینید.
یک درمان‌کردن درد پاشنه آشیل پا و کف پا که اثرگذاری زیادی دارد، استفاده از آب گرم و سرد است. برای این کار، دو سطل جدا بیاورید و در یکی آب گرم و در دیگری آب سرد بریزید، البته دمای هر دو باید قابل‌تحمل باشد. سپس ۳ دقیقه پا را در آب گرم بگذارید و بعد از آن ۱۰ ثانیه پا را در آب سرد قرار دهید (این کار را سه بار پشت‌سرهم انجام دهید). آب گرم به بهبود جریان خون‌رسانی و آب سرد به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند.
در روش بعدی از نمکی که در آب گرم خیس شده استفاده کنید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه پاهایتان را در آن نگه دارید. بعد از آن، به پاها مرطوب‌کننده بزنید و آن‌ها را ماساژ دهید تا اثرات درمان دوچندان شود. کریستال‌های منیزیم سولفات موجود در نمک، درد، ورم و التهاب را تسکین می‌دهند.
گاهی علت درد پاشنه و کف پا، زیاد کار کشیدن از پاها است. در این وضعیت، بهتر است تا مدتی فعالیتتان را محدود کنید و ورزش‌های سنگین انجام ندهید. به‌علاوه تا جایی که می‌توانید به پاها استراحت بدهید تا دردتان تسکین پیدا کند.
در آخر اگر اضافه‌وزن دارید، شاید علت دردتان فشار زیادی است که به پاها وارد می‌شود. پس با مصرف مواد غذایی سالم و ورزش‌کردن، وزنتان را کم کنید تا دیگر درد و التهابی در این ناحیه نداشته باشید.

درمان‌های گیاهی درد کف و پاشنه پا

یک گیاه بسیار موثر که برای درمان اکثر دردها (از جمله درد کف و پاشنه آشیل پا) استفاده می‌شود، مریم‌گلی است. این گیاه قادر است که دردهای ناشی از فشار زیاد یا رگ‌به‌رگ شدن را برطرف کند. برای استفاده از این روش درمانی موثر، کافی‌ست یک فنجان سرکه سیب را در یک قابلمه بریزید، چند برگ مریم‌گلی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد. بعد از آن، یک‌پارچه تمیز که جنس نرمی دارد را در این محلول فروببرید و اجازه دهید خیس شود. حالا آن را روی کف و پاشنه آشیل پا قرار دهید و چندین بار این کار را تکرار کنید. این درمان درد کف پا و پاشنه، کاملاً بی‌خطر است و درعین‌حال اثرگذاری مطلوبی دارد.
مارچوبه گیاهی با خواص باورنکردنی است که اکثر پزشکان و متخصصان طب سنتی روی مفیدبودن آن برای سلامتی اتفاق‌نظر دارند. مارچوبه را چند دقیقه در آب جوش بگذارید و اجازه دهید دم بکشد، سپس ترکیب حاصل را بنوشید. این محلول خاصیت ادرارآور دارد و به دلیل همین ویژگی می‌تواند عفونت‌ها را از بدن دفع کند. علاوه بر این، می‌تواند هر گونه درد مرتبط با التهاب و ورم در بدن را تسکین دهد.
دانه خردل نیز یک درمان بدون دردسر، کم‌خطر و توصیه شده است که علائمی نظیر درد و التهاب در کف و پاشنه آشیل پا را در مدت کوتاهی برطرف می‌کند. برای استفاده از این روش درمانی، مقداری دانه خردل را بکوبید و در یک سطل آب گرم بریزید. حالا پای آسیب‌دیده یا متورم را به مدت ۱۵ دقیقه در این سطل قرار دهید. این روش ساده اثرات بی‌نظیری دارد و علاوه بر دفع سموم بدن، به تنظیم گردش خون و کاهش التهاب و درد نیز کمک می‌کند. دانه‌های خردل خواص تسکین‌دهنده دارند که همین ویژگی باعث شده بتوانند تا حد زیادی درد را کنترل کنند.
یکی از موادی که در طب سنتی به طور گسترده تجویز می‌شود، سرکه سیب است زیرا می‌تواند بیماری‌های بسیار زیادی را درمان کند. برای استفاده از سرکه سیب، به‌ازای هر مقدار سرکه، دوبرابر آب در ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. حالا یک‌پارچه تمیز را در این محلول قرار دهید تا زمانی که کاملاً آغشته به مایع شود. در مرحله بعدی پارچه را روی کف یا پاشنه آشیل پا بگذارید و سپس یک حوله خشک‌روی این پارچه قرار دهید تا پا را گرم کند و باعث اثرگذاری بهتر درمان شود. بعد از حدود ۱۵-۲۰ دقیقه، پا را بشویید. توجه داشته باشید که این درمان‌کردن درد پاشنه آشیل پا و کف، باید ۲-۳ بار در روز تکرار شود.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد کف پا و پاشنه و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

روغن‌های مفید برای درمان درد کف پا و پاشنه

اگر دنبال یک روغن مفید برای درمان‌کردن درد پاشنه آشیل پا و کف هستید، روغن‌زیتون یکی از بهترین انتخاب‌ها است. این روغن با خواص آنتی‌اکسیدان و ضددرد، یک روش کم‌هزینه و عالی برای تسکین انواع مختلف درد (از جمله درد کف و پاشنه آشیل پا) محسوب می‌شود. اولئوکانتال یک ترکیب طبیعی موجود در این روغن است که جلوی التهاب را می‌گیرد. برای استفاده از این درمان، شب‌پاهایتان را با روغن‌زیتون ماساژ دهید و صبح آن را از روی پاها بشویید.
یک گزینه موثر برای درمان‌کردن درد پاشنه آشیل پا و کف، ترکیبی از ۴ قطره روغن اکالیپتوس، ۴ قطره روغن رزماری و ۲ قطره روغن نعناع است. این روغن‌ها را به یک سطل آب گرم اضافه کنید. حالا پای آسیب‌دیده را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در این سطل نگه دارید تا درد و التهاب پا تسکین پیدا کند.
روغن نارگیل نیز یک روغن مفید دیگر است که خواص بسیار زیادی برای مفاصل و استخوان‌ها دارد. این روغن همچنین در تسکین اسپاسم‌های عضلانی، ازبین‌بردن عفونت، کاهش درد و تقویت سیستم ایمنی موثر است. برای این که روغن نارگیل درد پاهایتان را تسکین دهد، آن را چند دقیقه روی محل مورد نظر ماساژ دهید.
روغن میخک یک گزینه موثر دیگر در درمان‌کردن درد پاشنه آشیل پا و کف است که اثرات بسیار مطلوب و چشمگیری دارد. برای تسکین این درد، چند دقیقه روغن میخک را روی پا ماساژ دهید. این کار گردش خون را افزایش می‌دهد، عضلات را شل می‌کند و دردهای مفصلی و عضلانی را برطرف می‌کند. به افرادی که پوست حساس دارند، توصیه می‌شود این روغن را با یک روغن حامل (همچون روغن‌زیتون) ترکیب کنند و سپس روی پوست استعمال کنند.

انواع ورزش برای درمان درد در کف پا و پاشنه

ورزش‌کردن یک روش عالی برای تقویت عضلات پا، کشش تاندون‌ها و به‌طورکلی حفظ سلامت تمام بدن از جمله پاها است. اگر در ناحیه کف و پاشنه آشیل پادرد دارید می‌توانید ورزش‌کردن را در روتین زندگی‌تان بگنجانید. تمرینات ورزشی، به شرطی که زیر نظر متخصص و مربی حرفه‌ای انجام شوند می‌توانند یک روش مناسب برای درمان درد کف پا و پاشنه پا در نظر گرفته شوند. مربی ورزش‌هایی را انتخاب می‌کند که قوزک، پاشنه و مچ پا را درگیر کنند و تأثیرات مثبتی روی این نواحی داشته باشند.
یک ورزش موثر برای کاهش درد پاشنه آشیل پا این است که ابتدا روی یک صندلی بنشینید، سپس پای آسیب‌دیده را کاملاً دراز کنید و کمی آن را بکشید به‌طوری‌که خیلی به آن فشار وارد نشود. قوزک پا باید کاملاً صاف باشد. ۸-۱۰ بار این حرکت بهبوددهنده درد کف و پاشنه آشیل پا را تکرار کنید. سپس کمی به پا استراحت دهید و مجدداً یکی دیگر از این حرکت را انجام دهید.
یک روش دیگر برای کشش عضلات و درگیرکردن عضلات این نواحی این است که روبروی یک دیوار بایستید و حدوداً ۶۰ سانتیمتر از دیوار فاصله بگیرید. یکی از پاها باید روی زمین باشد به‌طوری‌که هم‌تراز با شانه‌ها باشد. پای دیگر (ترجیحاً پای آسیب‌دیده) را عقب‌تر قرار دهید به‌نحوی‌که پشت بدن باشد. سعی کنید پایی که عقب است را از پای جلو فاصله دهید و بکشید. این حرکت کششی بهبوددهنده درد کف و پاشنه آشیل پا را تا ۱۰ ثانیه حفظ کنید. حالا برای سمت دیگر، مجدداً همین مراحل کشش را انجام دهید.

بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان درد کف پا و پاشنه

دردهای خفیف پا را می‌توان در خانه کنترل کرد. اما اگر درد کف و پاشنه تا حدی شدید شد که روی کیفیت زندگی‌تان تاثیر گذاشت و سبب اختلالات خواب یا ناتوانی در راه‌رفتن شد، پس زمان آن رسیده که به یک متخصص مراجعه کنید. معمولاً متخصصی که در زمینه درمان درد کف پا و پاشنه تخصص دارد، متخصص ارتوپد است. در شرایطی که متخصص ارتوپد به وجود بیماری نوروپاتی محیطی مشکوک شود ممکن است برای درمان بهتر و تخصصی‌تر، شما را به متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهد.
اگر یک هفته است که با این درد دست‌وپنجه نرم می‌کنید و یا دردتان ناگهانی و بدون هیچ علتی شروع شده، حتماً در خصوص این علائم با متخصص ارتوپد صحبت کنید. برخی از بیماران حتی زمانی که دراز کشیده‌اند و بی‌حرکت هستند هم درد شدیدی دارند که در زندگی‌شان تداخل ایجاد می‌کند. برخی دیگر از بیماران نیز علاوه بر درد در کف و پاشنه آشیل پا، علائم دیگری مثل تب، لرز، ورم، قرمزی و التهاب را نیز دارند که همه این علائم نشان‌دهنده وجود یک بیماری یا اختلال زمینه‌ای هستند که به درمان نیاز دارد.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درمان درد کف پا و پاشنه و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

درد در ناحیه پاشنه و کف یکی از اصلی‌ترین گلایه‌های افراد امروزی است. این درد به دلیل سبک زندگی نادرست و علل مختلف رخ می‌دهد و گاهی تحمل آن تا حد زیادی دشوار می‌شود.
اکثر پزشکان با گزینه‌های درما‌نی ساده مثل استفاده از بانداژ یا کفی طبی موافق هستند زیرا این روش‌ها اغلب هیچ عوارض جانبی‌ای ندارند. در برخی شرایط نیز درمان‌هایی مثل مصرف دارو، فیزیوتراپی، شاک‌ویوتراپی، طب سوزنی و… توصیه می‌شوند که می‌توانند درد را در مدت نسبتاً کوتاهی برطرف کنند. اما در برخی موقعیت‌ها، بیمار همه روش‌ها را امتحان کرده و هیچ‌کدام اثرگذاری چندان مطلوبی در کاهش دردش نداشته‌اند. در این وضعیت بسته به علت درد پاشنه آشیل پا و کف پا، پزشک از انواع گوناگونی از جراحی برای بازگرداندن سلامتی بیمار به او استفاده می‌کند.
بهترین راه درمان درد کف پا و پاشنه این است که به کلینیک‌ ما و پزشکان متخصص در کلینیک ما مراجعه کنید تا بهترین و کم‌خطرترین درمان را برای شما تجویز کنند. با مراجعه به کلینیک ما که پزشکان ماهر و باسابقه در درمان درد کف و پاشنه پا در کلینیک حضور دارند، می‌توانید روند درمان را سریع‌تر کنید؛ عدم درمان و خوددرمانی منجر به ناتوانی در حرکات و کارهای روزمره شما می‌شود.