آیا “درمان درد کمر و لگن” ممکن است؟ درد لگن و کمر مشکلی رایج است که کیفیت زندگی افراد را به طور قابلتوجهی تحت تاثیر قرار میدهد. این درد میتواند علل مختلفی داشته باشد که مهمترین آنها را در این مقاله برای شما آوردهایم. لگن و کمر شما ممکن است که به دلایل مختلفی درد بگیرند. شاید بیش از اندازه به خودتان فشار آوردهاید، شاید هم عصبهای این دو عضو از بدنتان آسیبدیدهاند.
درهرصورت، نمیتوان منکر این قضیه شد که کمردرد یکی از دردهای کُشندهای است که بشر تابهحال تجربه کرده است. این درد طاقتفرسا بهصورت ناگهانی شروع میشود و میتواند زندگی شما را مختل کند. بااینحال، هیچ دردی از جمله کمردرد و لگن درد بیدرمان نیست. بهترین دکتر متخصص لگن در تهران برای دردمان درد لگن و کمر توصیههای مختلفی کردهاند که در این مقاله آنها را توضیح خواهیم داد.
فهرست مطالب
درمان درد کمر و لگن؛ دردهای کمر و لگن چطور اتفاق میافتند؟
قبل از اینکه بخواهیم درباره درمان درد کمر و لگن چیزی بگوییم، باید ابتدا شرایط این بیماریها را بدانید. تابهحال به این فکر کردهاید که این دو درد وحشتناک چگونه اتفاق میفتند؟ اگر هنگام بروز این دردهای طاقتفرسا به شرایط خود دقت کنید، متوجه خواهید شد که کمردرد و لگن درد شما همیشه به یکشکل نیستند و طبیعتاً درمانکردن درد در لگن و کمر هم متفاوت است.
گاهی ممکن است که درد کمر یا لگن شما بسیار شدید باشد، به طرزی که با هیچ روش درمان درد لگن و کمر آرام نشود. این درد نفسگیر هر انسانی را بهزانو درمیآورد اما فقط چند روز یا چند هفته به آن مبتلا هستید. پس از آن، ناگهان درد ساکت میشود، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. البته، این درد همیشه به شکل شدید و کوتاهمدت بروز پیدا نمیکند.
بعضی از اوقات، لگن درد یا کمردرد شما باوجود گذشت ۲ ماه و اندی هنوز خوب نشده و شما را آزار میدهد. به این درد آزاردهنده درد مزمن گفته میشود. کمردردی که مزمن باشد بدون دلیل رخ نمیدهد. معمولاً این درد علتهای مهمتری دارد که باید حتماً بررسی شوند، در غیر این صورت، ممکن است مشکلات بزرگتری برایتان به وجود آید. اگر این درد همراه با نشانههای دیگری باشد، باید به فکر درمانی مؤثر برای درمان درد لگن و کمر باشید. این نشانهها عبارتاند از:
احساس درد و ناراحتی در نیمی از بدن؛
کشاله ران دردناک در سمتی که به آن آسیب وارد شده؛
حس میکنید که بدنتان مثل چوب سفت شده و نمیتوانید حرکت کنید؛
کمردرد و لگن درد روز و شب شما را به دشوارترین لحظات عمرتان تبدیل کرده و خواب راحتی ندارید، بیخوابی به درد بیشتر منتهی میشود و این چرخه معیوب هیچگاه متوقف نمیشود؛
اگر کسی کمر یا لگن شما را لمس کند، درد شدت پیدا میکند؛
احساس میکنید که تمام عضلات لگن و کمردرد میکند و هر لحظه امکان دارد که متلاشی شوند؛
حس میکنید که این درد از لگن و کمر به پاهایتان رسیده و حالا پاها هم درد میکنند؛
اگر بنشینید یا به هر شکلی خم شوید، درد بیشتر و بیشتر میشود؛
پاها یا ساق پاهایتان دچار بیحسی و سستی میشوند.
درمان درد کمر و لگن؛ دردهایی که اغلب با یکدیگر اشتباه میگیریم
بله کمردرد و دردی که در ناحیه لگن حس میکنیم، با یکدیگر تفاوت دارند. بااینحال، بیشتر مردم این دو درد را با یکدیگر اشتباه میگیرند. علت این اشتباه هم ساده است. این دو عضو از بدن بهاندازه یک مفصل با یکدیگر فاصله دارند. در واقع، مفصل ران شما جایی در حوالی ستون فقرات قرار گرفته و هر دردی در لگن به ستون فقراتتان میرسد. درد در ستون فقراتتان هم تنها یک معنا دارد: کمردرد. باوجوداینکه موقع درمانکردن درد در لگن و کمر اغلب این دو درد را بهاشتباه به پزشک اعلام میکنیم، این دردها با یکدیگر تفاوتهایی دارند.
درد لگن برخلاف کمردرد ناگهان متوقف میشود و پس از مدتی دوباره به سراغتان میآید. این درد اغلب به کشاله رانتان کشیده میشود و هر چه بیشتر زمان بگذرد شدیدتر میشود. لگن درد در موارد حادتر شما را دچار لنگی میکند. اگر هم بایستید یا راه بروید درد امانتان را میبُرد. باید در نظر داشته باشید که درمانکردن درد در لگن و کمر با یکدیگر متفاوت است.
درد کمر مثل لگن درد نیست. این درد معمولاً باسن و پشت شما را آزار میدهد. در چنین شرایطی که درد ستون فقرات شما زیاد است، احتمالاً مفصل رانتان هم دچار درد میشود. در نهایت، باید به فکر درمان درد لگن و کمر، هر دو باشید. علاوه بر این، کمردرد معمولاً ساق پای شما را هم میآزارد. شرایط این درد طاقتفرسا بسیار عجیب است. اگر بنشینید یا خم شوید، درد بهشدت افزایش مییابد. درصورتیکه راه بروید یا یکجا بایستید نیز درد فقط کمی بهتر خواهد شد.
حقیقت این است که تحمل کمردرد یا درد در ناحیه لگن کار سادهای نیست. این دو مشکل جانفرسا هر انسانی را از زندگی سیر میکند. مسئله اصلی هم این است که اغلب درد بهاندازهای شدید میشود که نمیتوانیم بگوییم که دقیقاً کدام یک از این دو عضو بدنمان دچار درد و ناراحتی شدهاند.
دردمان درد لگن و کمر؛ چرا دردهای لگن و کمر اتفاق میفتند؟
اگر احساس میکنید که کمر یا لگن شما درد میکنند، باید ابتدا علت آن را بدانید. پس از آن، نوبت به درمانکردن درد در لگن و کمر میرسد. احساس درد در این نواحی و اعضای بدن نشاندهنده صدمه یا ضربهای است که به بافتهای نرم این بخشها وارد کردهاید. ممکن است خواسته یا ناخواسته به لگن و کمر خود آسیبزده باشید اما در حال حاضر چیزی بهخاطر نیاورید. گاهی اوقات نیز این دردها فقط ناشی از بیماریهای زمینهای در استخوان یا مفاصلتان است. البته، همیشه هم اینطور نیست که بتوان علت درد را کاملاً مشخص کرد.
گاهی درد مبهمی لگن و کمر شما را فرامیگیرد و شما را مستأصل میکند. در اینگونه مواقع، احساس درد علت آشکار و مشخصی ندارد. بهعبارتدیگر، نمیتوان دقیقاً گفت که درد شما ناشی از نوعی آسیب جزئی است یا بیماریهای جدیتری سبب بروز مشکل شدهاند. نامشخص بودن درد کمر اغلب به مواقعی مربوط میشود که این درد بیش از ۹۰ روز ادامه یافته باشد. در چنین اوضاعواحوالی قطعاً کمتر به علت درد فکر میکنید و بیشتر به دنبال راهی برای درمان درد لگن و کمر خود هستید.
درد کمر یا لگن ممکن است به دلایل بسیاری شروع شود و ادامه پیدا کند. برخی از این علل کشف میشوند و بعضی از آنها برای همیشه مبهم باقی میمانند. علتهایی که تابهحال برای این نوع دردها کشف شده، به ۱۱ دسته مختلف تقسیم میشوند. در ادامه، این ۱۱ دلیل را بیشتر توضیح میدهیم.
عضلاتتان رگبهرگ یا کشیده شدهاند
احتمالاً بارها این دو واژه را بهجای یکدیگر به کار بردهاید اما رگبهرگ شدن عضله با کشیدهشدن آن تفاوت دارد. بهطورکلی، وقتی صحبت از استخوانها و ماهیچهها میشود، دو نوار یا تار اهمیت مییابند. نوار اولی رباط است که استخوانها را در یک مفصل به یکدیگر پیوند میزند. نوار یا تار دومی نیز تاندون نام دارد. تاندون از فیبر متراکم درست شده و کارش اتصال ماهیچه به استخوان است.
زمانی که میگوییم عضلهای رگبهرگ شده، منظورمان این است که رباط دچار کشیدگی بیش از اندازه یا حتی پارگی شده است. کشیدهشدن نیز به تاندونهای شما مربوط میشود. احتمال دارد که هنگام مراجعه به پزشک برای درمانکردن درد در لگن و کمر، به شما گفته شود که علت این دردها یکی از دو مسئلهای است که توضیح دادیم.
عصبتان فشرده شده است
در اطراف هر یک از عصبهای بدن بافتهایی وجود دارند که ممکن است به عصب فشار بیاورند. گاهی اوقات این بافت یک تاندون یا حتی عضله است و در برخی از مواقع استخوان یا غضروفتان به عصب فشار میآورد. نمونه بارز حالت دوم فتق دیسک مهره در ستون فقراتتان است که به ریشه عصبها فشار میآورد. در نتیجه، دچار کمردرد طاقتفرسایی میشوید.
این اتفاق به دلایل مختلفی از جمله جراحت، استرس، فعالیتهای ورزشی و حتی چاقی رخ میدهد. اگر درد در ناحیه لگن یا کمرتان به دلیل فشردهشدن عصبها باشد، علائمی نظیر بیحس شدن، حس سوزنسوزن داشتن یا تیرکشیدن میبینید.
مشکل از عصب سیاتیکتان است
به طولانیترین و البته ضخیمترین عصبی که در بدنتان وجود دارد، سیاتیک میگویند. عرض این عصب مهم تا ۲ سانتیمتر میرسد. البته، اشتباه نکنید. سیاتیک فقط یک عصب ساده نیست، بلکه از ۵ ریشه عصب درست شده که همگی از نخاعتان میآیند.
هر انسان در بدن خود ۲ عصب به نام عصب سیاتیک دارد. یکی از این عصبها در سمت چپ و دیگری در سمت راست بدن قرار گرفته است. هر یک از این عصبها از سمت خود از ناحیه لگن و باسنتان عبور میکنند و البته به همان جا ختم نمیشوند، بلکه، از طریق پاهایتان باز هم پایینتر میروند تا اینکه به زیر زانویتان برسند. آنجاست که این عصب مهم و حیاتی به عصبهای کوچکتری تقسیم میشود. این عصبهای کوچکتر نیز به نواحی مختلف مثل انگشتان پاهایتان، ساقهایتان یا پاها میرسند.
گاهی اوقات عصب سیاتیکتان آسیب میبیند. در چنین شرایطی، دچار درد در ناحیه کمر یا لگن میشوید. از کجا بفهمیم که درد از سیاتیک ناشی میشود؟ ساده است. اگر علاوه بر درد نشانههای دیگری بهویژه بیحسی یا گزگز شدن در ناحیه پشت یا باسنتان داشتید، احتمالاً عصب سیاتیکتان آسیبدیده است.
فتقی که در دیسک میان مهرهای شما رخ میدهد
دیسک به بالشتکهای لاستیکی شکل گفته میشود که در ستون فقراتتان و میان مهرهها قرار دارند. هر دیسک ستون فقرات دو بخش دارد: یکی بخش سخت است که به آن حلقه دیسک میگویند. این حلقه بخش نرمتر و ژلهای مانندی به نام هسته را در خود نگه میدارد. درصورتیکه این حلقه کمی پاره شود، هسته نرم و ژلهای از آن بیرون میآید. در چنین حالتی است که گفته میشود دیسکتان دچار فتق شده است.
درد ناشی از این اتفاق بهاندازهای است که کمر و حتی لگنتان را درگیر میکند. معمولاً این اتفاق در بخش پایینی ستون فقرات و کمر رخ میدهد و این ناحیه را درگیر میکند اما ممکن است که مهرههای بالایی ستون فقراتتان هم دچار آسیب شوند. موضوع بحث ما حالت اول است چون در این صورت باید به درمانکردن درد در لگن و کمر فکر کنید.
مفصل خاجی خاصرهتان دچار لطمه شده است
مفصل خاجی خاصره به استخوان سهگوشی گفته میشود که محل اتصال ناحیه لگن و بخش زیرین ستون فقراتتان است. اگر به این مفصل بیش از اندازه فشار بیاورید، درد لگن یا کمر به سراغتان میآید. البته، این درد را گاهی با درد فتق دیسک یا درد عصب سیاتیک اشتباه میگیریم اما این مشکلات با یکدیگر تفاوتهایی دارند.
درد ناشی از آسیبدیدگی این مفصل سهگوش علاوه بر نشانههای معمول کمردرد و درد ناحیه لگن از قبیل ضعف، بیحس شدن و گزگز شدن، شما را دچار اختلال در خواب، ناتوانی در نشستن برای مدتی طولانی و حس درد هنگام ایستادن پس از نشستن نیز میکند.
مفاصلتان ورم کردهاند
در بخش لگن و کمر مفاصل مختلفی قرار دارند که ممکن است دچار آرتریت یا همان ورم شوند. اگر مفاصل لگنتان ورم کنند، این بخش از بدن سفت و بهشدت دردناک میشود. در حالتی که مفاصل خاجی خاصره یا فاست ستون فقراتتان ورم کند نیز درد در ناحیه کمر بیشتر میشود. ورم التهابی مفاصل انواع مختلفی دارد که هر کدام به درد لگن و کمر منتهی میشوند. از جمله این التهابات میتوان به آرتریت روماتوئید، آرتریت التهابی که نوجوانان به آن مبتلا میشود و آتریت پسوریاتیک اشاره کرد.
کانال نخاعی کمرتان تنگ شده است
گاهی مواقع، علت مراجعه به پزشک برای دردمان درد لگن و کمر این است که کانال نخاعی کمرتان تنگتر از حالت عادی شده است. این مشکل در افرادی که سنوسال بیشتری دارند، بیشتر مشاهده میشود. علت آن هم به تغییراتی مربوط میشود که به آن بیماری یا تغییرات دژنراتیو میگویند. در حقیقت، بافتهای بدن بهمرورزمان و با افزایش سنتان فرسوده میشوند و شما را دچار درد در کمر یا لگن، گرفتگی ساق پا و بیحس شدن پاها یا حتی ضعیفشدن پاها میکند.
ممکن است دچار سندروم پیریفورمیس شده باشید
هر انسانی در بدن خود عضلهای به نام پیریفورمیس دارد. این عضله در پایینترین بخش لگن و باسنتان قرار دارد. این عضله نازک باعث میشود که لگن بچرخد و پایتان به سمت بیرون حرکت کند. اگر این عضله نازک به عصب حیاتی سیاتیک فشار وارد کند، شما دچار درد شدیدی در ناحیه لگن و کمر میشوید. این درد طاقتفرسا زمانی بدتر میشود که برای مدتی طولانی یکجا بنشینید، پیادهروی کنید، بدوید یا اینکه مدام از پلهها بالا و پایین بروید.
استخوانهایتان دچار بیماری پاژه شدهاند
گاهی اوقات آنچه باعث میشود که به فکر درمان درد کمر و لگن بیفتید، بیماری پاژه است. این بیماری بهندرت اتفاق میفتد اما در صورت ابتلا به آن، بافتهای استخوانی جدیدتان دچار اختلال میشوند. در چنین شرایطی، استخوانهایتان نرم خواهند شد و هر لحظه امکان شکستگی و درد شدید در استخوانهایتان وجود دارد. این بیماری معمولاً کمر، باسن و لگنتان را درگیر میکند.
عملکرد عضلات کف لگنتان مختل شده است
در کف لگن هر فرد یک ماهیچه ورقهای شکل قرار دارد. این ماهیچه محل عبور رکتوم، واژن و مجرای ادرارتان است. اگر عضلات این بخش آنگونه که باید منقبض یا شل نشوند، دچار دردهایی مانند کمردرد، لگن درد یا درد در اندام تناسلی میشوید.
درد به بیماریهای دستگاه تناسلیتان مربوط میشود
گاهی اوقات کمردرد یا درد در ناحیه لگن به علت بیماریهای زنانه اتفاق میفتد. ممکن است دچار مسائلی مانند گرفتگی در زمان قاعدگی، فیبروم رحمی، آدنومیوز یا حتی آندومتریوز شده باشید.
درمان درد کمر و لگن؛ آیا دردهای لگن و کمر با سرطان ارتباط دارند؟
گاهی افراد بهمحض احساس درد در یکی از بخشها یا اعضای بدن خود تصور میکنند که به بیماری سختی مانند سرطان دچار شدهاند. درست است که دردهای لگن و کمرگاهی شما را مستأصل میکنند و تصور میکنید که دنیا به آخر رسیده اما این دردها بهندرت به بیماریهایی مانند سرطان مربوط میشوند. بااینحال، گاهی درد در ناحیه لگن یا کمر به برخی از سرطانها از قبیل سرطانهای سینه، بیضه، ریه و ستون فقرات ربط دارند. البته، اگر فقط لگن و کمرتان درد میکند، باز هم جای نگرانی نیست چون سرطانها معمولاً علاوه بر درد، نشانههای دیگری نیز دارند. برای دانستن مطالب بیشتر درباره درمان درد کمر و لگن تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
درمان درد کمر و لگن چگونه انجام میشود؟
فرقی نمیکند که به کمرتان صدمه زده باشید یا درد در بخش لگن و کمر ناشی از بیماریهای خاصی باشد. بههرحال، احتمال اینکه در مقطعی از زندگی این دردهای طاقتفرسا را تجربه کنید، بسیار بالاست. بنابراین، باید درباره درمان درد لگن و کمر اطلاعاتی داشته باشید. کسی چه میداند؟ ممکن است که همین فردا دچار این دردهای شدید شوید و به درمان نیاز داشته باشید.
بهطورکلی، برای درمانکردن درد در لگن و کمر دو روش وجود دارد؛ روشهای درمان خانگی و روشهای پیشرفتهتر پزشکی. در ادامه، هر یک از این روشها را توضیح میدهیم.
درمانهای خانگی
اگر مشکلتان جدی نباشد و ناراحتی خفیفی حس کنید، میتوانید برای درمان درد لگن و کمر از روشهای خانگی و ساده کمک بگیرید. این روشها را تقریباً هر کسی میتواند انجام دهد و برای انجامدادن آنها به ابزار یا لوازم خاصی نیاز ندارید. بهطورکلی برای درمانکردن درد در لگن و کمر چند راه ساده وجود دارد.
گرم یا سردکردن ناحیه دردناک
سادهترین روش برای درمان هر دردی از جمله درمانکردن درد در کمر و لگن استفاده از یخ یا آب گرم است. کمردرد یا درد در لگن هم از این قاعده مستثنی نیست. بهمحض اینکه احساس کمردرد به سراغتان آمد، از یخ و کیسه آب گرم کمک بگیرید. البته، برای این کار باید ترتیب استفاده از این دو را بدانید. اگر کمر یا لگنتان دچار آسیب شده، در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول از یخ استفاده کنید. تکههای یخ را در کیسه پلاستیکی محکمی بریزید و بهدور آن پارچهای بپیچید. سپس، کیسه را روی محل دردناک بگذارید. این کار را باید چندین مرتبه بافاصله ۱۰ دقیقه از یکدیگر تکرار کنید و هر بار تنها حدود ۱۰ دقیقه کیسه را روی محل مورد نظر بالا و پایین بکشید.
گرمکردن محل آسیبدیده نیز روش دیگری است که برخی افراد بعد از آسیبدیدگی کمر یا لگن به کار میبرند. بااینحال، وقتی صحبت از کمر یا لگن آسیبدیده میشود، بهتر است که کیسه آب گرم را فراموش کنید. این کار در زمان آسیبدیدگی سبب میشود که التهابات موجود در اثر آسیب گرمای بیشتری آزاد کنند. در نتیجه، درد شما بیشتر خواهد شد. برای گرمکردن باید ۱ تا ۲ روز صبر کنید اما علاج دردهای مزمن که با آسیبدیدگی ارتباطی ندارند، کیسه آب گرم است.
برای بهکاربردن کیسه آب گرم هم باید همان قواعد استفاده از کیسه یخ را اعمال کنید. کیسه آب گرم را نباید مستقیماً روی پوست قرار بدهید. این کیسه را با پارچهای بپوشانید تا پوستتان نسوزد.
طب سوزنی
ساکنین آسیای شرقی برای درمان بیماریها روشی دیرینه به نام طب سوزنی دارند. درمان درد لگن و کمر از طریق طب سوزنی به این صورت انجام میشود که سوزنهای بسیار کوچک و نازکی را در کمر و لگن شما فرومیکنند تا جریان انرژی به این بخشها بازگردد. بسیاری از افراد بهویژه آنهایی که دچار فوبیا هستند از طب سوزنی وحشت دارند اما جالب است که بدانید در اثر این روش درمان سنتی و خانگی، مواد شیمیایی در بدنتان ترشح میشود که درد را تسکین میدهد.
فعالیتهای ورزشی
تحرکات جسمانی و ورزش به درمان و پیشگیری از بسیاری دردهای بدن کمک میکند. بااینحال، درباره درد کمر یا لگن قضیه کمی فرق میکند. اگر به یکی از این دردها مبتلا شدهاید، باید ورزش را طبق نظر پزشک یا فیزیوتراپ انجام بدهید. علت این کار هم این است که برخی از حرکات ورزشی، دردها در ناحیه لگن یا کمر را افزایش میدهند.
روشهای خودمراقبتی دیگر
درد موقتی را میتوانید با روشهای خودمراقبتی دیگری هم تسکین بدهید. این روشها عبارتاند از:
اجازه بدهید تا کمر و پشتتان کمی استراحت کند؛
داروهای مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن که مصرف آنها بدون نسخه اشکالی ندارد را امتحان کنید؛
تاحدامکان تحرک داشته باشید تا عضلاتتان قوی و قابلانعطاف باقی بمانند و خشک نشوند؛
به کمر یا لگن فشار نیاورید و از کارهایی مانند بلندکردن اجسام سنگین خودداری کنید؛
وزن خود را متعادل نگه دارید و از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید تا استخوانهایتان تقویت شوند؛
کفشهای پاشنهدار نپوشید؛
برای خوابیدن به پهلو دراز بکشید تا به ستون فقراتتان فشار نیاید؛
سیگار نکشید تا جریان خون در بخش زیرین ستون فقراتتان بهخوبی جریان داشته باشد.
درمانهای پزشکی
گاهی دردهایی که در ناحیه کمر یا لگن تجربه میکنیم، با روشهای ساده خانگی درمان نمیشوند. در چنین مواقعی و با مشاهده برخی از علائم باید به پزشک مراجعه کنید تا به شما درباره درمانکردن درد در کمر و لگن کمک کند. نشانههایی که به شما میگویند وقت مراجعه به پزشک رسیده، عبارتاند از:
یک ماه از اولین نشانههای درد گذشته و شما هنوز خوب نشدهاید؛
حس میکنید که این درد با سایر دردهایی که تاکنون تجربه کردهاید، تفاوت دارد؛
وزنتان بدون هیچ دلیل خاصی کم شده است؛
اگر به محل درد ضربه فیزیکی وارد شود، درد شروع یا تشدید میشود؛
قبلاً به بیماری سرطان مبتلا شدهاید؛
در پشتتان آثار قرمزی یا تورم دیده میشود؛
درد گاهی از همیشه بیشتر میشود. این اتفاق در شبها بیشتر رخ میدهد؛
اگر دراز بکشید، درد شدیدتر میشود؛
پاهایتان هم درد میکند؛
بدون هیچ دلیلی تب میکنید؛
در ناحیه کمر احساس ضعف یا بیحسی دارید.
در صورت وجود این نشانهها به پزشک یا فیزیوتراپ مراجعه کنید تا به شما کمک کند. او برای این کار راههای مختلفی را امتحان خواهد کرد.
درمان از طریق روشهای فیزیوتراپی
اگر دچار کمردرد یا درد در ناحیه لگن شدهاید و این درد ساکت نمیشود، بهتر است سراغ یک فیزیوتراپ بروید. فیزیوتراپ باتجربه و حاذق ابتدا مشکل شما را ریشهیابی و به درمانکردن درد در کمر و لگن کمک میکند. سپس، باتوجهبه نوع درد شما روشهای تسکینی کوتاهمدت یا بلندمدت پیشنهاد میکند. علاوه بر این، مراجعه به فیزیوتراپ این فایده را دارد که ممکن است سایر مشکلات جسمی و حرکتی شما از جمله عدم تعادل برطرف شوند.
درمانکردن درد در کمر و لگن با تجویز نسخههای دارویی
اگر به پزشک مراجعه کنید، ممکن است به شما مصرف داروهای مختلف را تجویز کند یا به روشهایی مانند جراحی متوسل شود. داروهایی که معمولاً برای درمان درد لگن و کمر توصیه میشوند، عبارتاند از:
داروهایی برای مقابله با التهاب؛
پمادهای موضعی حاوی داروهای تسکینبخش؛
داروهای ضدافسردگی که میتوانند دردهای عصبی را درمان کنند؛
تزریق استروئید یا مصرف کورتیکواستروئیدهای خوراکی؛
آرامبخشهای بسیار قوی که به دلیل اعتیادآور بودن فقط در مواقع بحرانی تجویز میشوند.
سخن پایانی
درد کمر و لگن به علل مختلفی همچون بیماریهای عفونی، فشار و نگرانی، کمتحرکی، تغییرات هورمونی، آسیبهای عصبی، مشکلات گوارشی و مشکلات اسکلتی- عضلانی ایجاد میشود. به دلیل شباهت علایم این دردها با بیماریها و مشکلات دیگر گاهی تشخیص علت درد بسیار دشوار میشود.
برای درمان درد کمر و لگن باید ابتدا علت آن را شناسایی کنید. پزشکان و متخصصان فیزیوتراپی باتوجهبه این علل و شرایط مختلف از جمله سابقه خانوادگیتان، بیماریهایی که قبلاً به آن مبتلا شدهاید و معاینات فیزیکی بهترین دردمان درد لگن و کمر را پیشنهاد میکنند. کلینیک ما به شما کمک میکند تا علاوه به پیداکردن درمان درد لگن و کمر ریشههای اصلی آن را نیز پیدا کنند.
برای درمان دردهای ناحیه لگن و کمر باید به پزشکی حاذق و باتجربه مراجعه کنید. پزشکان مرکز تخصصی و فوقتخصصی کلینیک ما در زمینه درمان دردهای پیچیده و نادر تخصص خاصی دارند. پس اگر مدت زیادی از درد شما میگذرد، بهتر است که از یکی از این پزشکان وقت ملاقات بگیرید. تجربه و تخصص این پزشکان کاربلد ایرانی به شما کمک خواهد کرد تا با درمان صحیح و بهموقع از مشکلات و دردهای شدیدتر پیشگیری کنید.