آیا با روشهای درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی آشنا هستید؟ در این مقاله سعی شده است شما را با انواع بیماریهایی که میتوانند عامل درد در پاشنه آشیل پا شوند آشنا کنیم و به سؤالات شما دراینخصوص پاسخ دهیم. طب سنتی روشهای متنوعی برای درمان گیاهی خار پاشنه پا پیشنهاد میکند. در طب اسلامی، درمان درد در پاشنه پا به استفاده از روشهای طبیعی و گیاهان دارویی وابسته است مانند ماساژ با روغن زنجبیل، زردچوبه، روغنزیتون و روغن کنجد.
بعضی از این روشها میتوانند در مراحل اولیه بیماری یا برای رفع خستگی کاملاً موثر باشند. اما در سایر مواقع داروهای گیاهی میتوانند بهعنوان یک عامل کمکی در کنار روشهای نوینپزشکی استفاده شوند. برای درد پاشنه پا به کدام دکتر مراجعه کنیم؟ اگر این دردها شما را کلافه کرده بهتر است در این باره با یک متخصص ارتوپدی مشورت نمایید.
فهرست مطالب
- آیا درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی ممکن است؟
- روشهای پیشگیرانه برای مبتلا نشدن به درد پاشنه پا کداماند؟
- عوامل بهوجودآمدن درد پاشنه پا چیست؟
- درمان گیاهی درد پاشنه پا چیست؟
- درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی بهتر است یا شیمیایی؟
- برای درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی به چه متخصصی مراجعه کنیم؟
- مراقبتهای پس از درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی چیست؟
- بعد از درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی، برای عود نکردن مجدد درد چه کنیم؟
- سخن پایانی
آیا درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی ممکن است؟
درد در پاشنههای پا مانند هر درد دیگری میتواند بسیار آزاردهنده باشد. این درد میتواند زندگی را برایتان سخت کرده و پوشیدن کفش و راهرفتن را به یک مشکل بزرگ تبدیل کند. اگر به دنبال راهی برای رهایی از این درد هستید، پیشنهاد میکنیم از روشهای درمانی طب سنتی استفاده کنید. گاهی استفاده از این روشها میتواند عوارض کمتری برای شما داشته باشد و حتی مؤثرتر از روشهای دیگر مانند داروها و پمادهای شیمیایی عمل کند.
قبل از شروع درمان و تسکین درد در پاشنه و کف پا با داروهای گیاهی توصیه میکنیم علت درد را پیدا کنید. اغلب پزشکان متخصص ارتوپدی میتوانند در تشخیص علت درد در پاشنه آشیل پا به شما کمک کنند. آنها بهترین روشهای درمانی را متناسب با نوع بیماری شما پیشنهاد میکنند. اگر درد در پاشنه آشیل پای شما به دلایلی مانند التهاب، عفونت، اسپاسمهای عضلانی و مواردی ازایندست باشد، میتوانید برای تسکین درد از داروهای گیاهی کمک بگیرید.
شما میتوانید در کنار درمانهای تجویزشده از طرف پزشک متخصص خود، از درمانگرهای طب سنتی نیز کمک بگیرید تا سرعت بهبودی را افزایش دهید. نکته مهمی که در مصرف داروهای گیاهی باید در نظر داشته باشید، امکان ایجاد تداخل دارویی است. برای جلوگیری از آن، باید درمانگر خود را از کلیه داروهایی که مصرف میکنید آگاه کنید.
روشهای متفاوتی مانند ماساژ با انواع روغنهای گیاهی، مصرف جوشاندههای گیاهی، شستوشوی پا با ترکیبات گیاهی مختلف و غیره برای درمان گیاهی درد در پاشنه وجود دارند. متناسب با نوع بیماری و علت درد در پاشنههای پای شما یکی از این روشها یا ترکیبی از آنها برای شما تجویز میشود.
روشهای پیشگیرانه برای مبتلا نشدن به درد پاشنه پا کداماند؟
این جمله را بارها در کتابها خواندهاید یا از زبان دیگران شنیدهاید که پیشگیریکردن در هر کاری بهتر از درمان آن است. در ایجاد دردهای پاشنههای پا نیز این نکته کاملاً صادق است و شما با رعایت برخی نکات ساده و پیشپاافتاده میتوانید از آسیبهای بزرگتر جلوگیری کنید. مهمترین عامل در ایجاد درد در پاشنه آشیل پا، فشار زیادی است که به آن وارد میکنید، پس نکاتی که در ادامه بیان میشود را رعایت کنید تا این فشار را کاهش دهید.
برای افراد چاق، کمکردن وزن در اولویت است.
رژیم غذایی شما باید سالم و سرشار از ویتامینها و کلیه مواد مغذی لازم برای بدنتان باشد.
در تسکین این درد مصرف مناسب ویتامین گروه دی بسیار ضروری است. با انجامدادن آزمایش دورهای از نرمال بودن مقدار ویتامین دی در بدن خود مطمئن شوید و در صورت لزوم از مکمل آن استفاده کنید.
هیچوقت هنگام راهرفتن روی سطوح سخت، پابرهنه نباشید.
کفشی برای پوشیدن انتخاب کنید که کاملاً اندازه شما باشد.
دقت کنید که کفشی که میپوشید باید کاملاً سالم و استاندارد باشد.
استفاده از کفشهای طبی یا کفی طبی نیز میتواند در جلوگیری از درد پاشنههای پا موثر باشد.
از ایستادن طولانیمدت بپرهیزید و زمانی که احساس خستگی یا درد دارید استراحت کنید.
برای دویدن یا ورزشکردن کفش ورزشی بپوشید.
قبل از ورزشکردن حتماً از حرکات کششی برای گرمکردن بهره ببرید تا احتمال ایجاد آسیب را کاهش دهید.
پس از فعالیتهای سنگین ورزشی و راهرفتنهای طولانی کف پاهای خود را ماساژ دهید یا از کیسههای یخ استفاده کنید.
گاهی وقتها احساس درد یک هشدار است و شما باید برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر این هشدارها را جدی بگیرید. اگر به یکی از حالتهای زیر دچار شدید، برای پیگیریهای بیشتر به متخصص مراجعه کنید.
اگر در پاشنه آشیل پای خود، حتی در صورت بیحرکت بودن بیشتر از یک هفته احساس درد داشته باشید،
درد در پاشنههای پا، راهرفتن را برای شما سخت کرده باشد.
پاشنه آشیل پا ملتهب شده باشد.
اگر بهصورت ناگهانی احساس درد شدید در پاشنههای پا کنید.
علاوه بر درد دچار تب نیز شده باشید.
عوامل بهوجودآمدن درد پاشنه پا چیست؟
درد در پاشنه آشیل پا میتواند برای هر جنسیتی و در هر سنی رخ دهد و دلایل زیادی برای بهوجودآمدن آن وجود دارد. نباید دردهای پا و کف پا را با درد در پاشنه و کف پا اشتباه بگیریم. این درد را از نظر ناحیهای که در آن ایجاد میشود، میتوان به سه دسته اصلی تقسیم کرد.
دردی که در کف پاشنههای پا ایجاد میشود و در بیشتر مواقع دلیل آن التهاب است.
درد در پشت پاشنه و کف پا و در محلی که تاندون به استخوان متصل میشود.
درد استخوان پاشنه و کف پا.
درد در پاشنه و کف پا میتواند شامل علائمی مانند گزگز کردن در پاشنه و کف پا، متورمشدن، کبود شدگی، گرفتگی و سفتی عضلات باشد. این علائم میتوانند در زمانی که ایستادهاید، راه میروید، نشستهاید و حتی بیحرکت هستید احساس شوند. مهمترین عواملی که میتوانند سبب ایجاد درد در پاشنههای پا شوند عبارتاند از:
ملتهب شدن فاشیا در کف پا: این عارضه به علت فشار زیادی که بر کف پا وارد میشود به وجود میآید. یکی از دلایل مهم در التهاب فاشیا، وزن زیاد است، همچنین اگر عادت دارید هنگام ایستادن روی یک پا تکیه کنید نیز ممکن است به این بیماری دچار شوید. اغلب درمانهایی مانند فیزیوتراپی و داروهای مسکن برای این بیماری تجویز میشود. برای کاهش درد میتوانید از درمان گیاهی درد در پاشنه و کف پا در طب سنتی نیز بهرهمند شوید.
کشیدگی در پاشنه و کف پا: کشیدگی در پاشنههای پا یا بهاصطلاح رگبهرگ شدن پا در اثر تمرینات ورزشی سنگین و گرمکردن و سردکردن نامناسب در ورزش ایجاد میشود. شما برای رفع این مشکل بهتر است استراحت کنید یا بهوسیله ماساژ با روغنهای گیاهی، این کشیدگی را برطرف کنید.
شکستگی در استخوان پاشنه و کف پا: این شکستگی در اثر ضربات شدید و ناگهانی ایجاد میشود. درمان در اینگونه جراحتها که اغلب بهصورت جراحی یا بستن آتل است، باید سریع انجام شود.
خار پاشنههای پا: علت این بیماری رسوبکردن کلسیم در پاشنه و کف پا است. این زائده استخوانی در حالت عادی قابلمشاهده نیست و در محل ایجاد شده موجب التهاب و دردهای تیز و زیاد میشود. پزشک با عکسبرداری از پا میتواند ابتلا به این عارضه را تشخیص دهد. در شرایط حاد، این بیماری با جراحی درمان میشود. تزریق مادهای به نام کورتیکواستروئید نیز برای درد زیاد خار پاشنه تجویز میشود.
بیماریهای دیگری مانند آرتریت واکنشی، بورسیت پاشنه، ملتهب شدن تاندون آشیل و بیماری آپوفیزیت کالکانه از دیگر علل بروز درد در پاشنههای پا هستند.
درمان گیاهی درد پاشنه پا چیست؟
علت و میزان آسیب به پاشنه و کف پا، عامل مهمی در تعیین نوع درمان خواهد بود. درمان گیاهی درد در پاشنه و کف پا زمانی پیشنهاد میشود که عامل درد در پاشنه، شکستگی استخوان، پارگی تاندون یا زائدههای استخوانی و تومورها نباشد. زمانی که درد در اثر راهرفتنهای طولانی، فعالیتهای سخت و پرفشار، پوشیدن کفش نامناسب و خستگی باشد، میتوانید به درمان و تسکین درد در پاشنه و کف پا با داروهای گیاهی امیدوار باشید. برای سایر مشکلات پاشنه و کف پا، درمانهای گیاهی میتوانند یک عامل کمککننده در مسیر درمان باشند.
بهطورکلی میتوان درمانهای گیاهی درد در پاشنههای پا را به سه دسته اصلی به شرح زیر دستهبندی کرد:
استفاده از روغنهای گیاهی برای ماساژ
تاثیر ماساژ با روغنهای گیاهی برای بهبود گردش خون در پاشنه و کف پا بر کسی پوشیده نیست. با بهبود گردش خون، گرفتگیها و کشیدگی عضلات مرتبط با پاشنههای پا آزاد خواهند شد. برای کاهش درد در پاشنه و کف پا، باید به طور منظم پای خود را با روغنهای گیاهی ماساژ دهید. بهترین زمان برای ماساژ، قبل از خواب است و شما باید ماساژ را تا زمانی ادامه دهید که روغن به طور کامل جذب پوست شود. شما میتوانید برای تاثیر بیشتر از گیاهان دارویی با اثر ضدالتهاب نیز در ماساژ استفاده کنید. پوشاندن پا با پلاستیک فریزر بعد از ماساژ میتواند اثر روغنهای گیاهی را بیشتر کند.
مصرف خوراکی گیاهان دارویی ضدالتهاب
بعضی از گیاهان دارویی مانند زردچوبه و زنجبیل اثر ضدالتهاب دارند. مصرف مداوم این خوراکیها در رژیم غذایی میتواند اثر خوبی در کاهش التهابات بدن داشته باشد.
مصرف جوشاندههای گیاهی بهصورت غیرخوراکی
شما میتوانید برای تاثیر سریعتر داروهای گیاهی ضدالتهاب، جوشاندهای از این داروهای گیاهی تهیه کنید و پاشنههای پای خود را با آن شستشو دهید. جذب مواد موجود در این جوشاندهها هدف اصلی ماست و شما میتوانید روشهای متفاوتی را به کار ببرید تا مقدار جذب را افزایش دهید. برای مثال چند دقیقه پای خود را در جوشاندهای که ولرم شده است قرار داده و بهپایخود استراحت دهید.
داروهای گیاهی درمان گیاهی درد در پاشنه و کف پا کداماند
بیشتر داروهای گیاهی که برای درمان و تسکین درد در پاشنه و کف پا در دستورالعملهای طب سنتی توصیه شدهاند، اثر ضدالتهاب و کاهش درد دارند و بعضی از آنها سرشار از امگا ۳ هستند. در این بخش با بعضی از این داروهای گیاهی آشنا میشویم.
زردچوبه: زردچوبه پودری به رنگ زرد مایل به نارنجی است که بهعنوان ادویه بهخصوص در آشپزی شرقی بسیار کاربرد دارد. اما آنچه زردچوبه را برای ما جذاب میکند مصرف آن برای کاهش درد و التهابات بدن است. برای این منظور از زردچوبه میتوان به روشهای مختلفی بهره برد، برای مثال ترکیب زردچوبه، شیر و عسل یکی از آنهاست.
شما میتوانید با اضافهکردن یک قاشق زردچوبه و عسل به یک لیوان شیر و گرمکردن آن به مدت 5 دقیقه یک ترکیب جادویی بسازید. برای کمکردن درد و التهاب میتوانید این نوشیدنی را حداکثر سه بار در روز مصرف کنید. توجه کنید که زردچوبه ای که برای مصارف دارویی خریداری میکنید، اصل و خالص باشد.
زنجبیل: این گیاه که اثری مانند زردچوبه دارد را میتوان به روشهای مختلفی استفاده کرد. میتوانید آن را به چای یا وعدههای غذایی خود اضافه کنید یا با روغن آن، کف و پاشنههای پای خود را ماساژ دهید. اگر درد در پاشنه و کف پای شما به علت خستگی و ایستادنهای طولانیمدت باشد، حتی یکبار ماساژ با روغن زنجبیل میتواند تا حد زیادی از درد را کم کرده و حس آرامش به شما دهد.
سرکه سیب: استفاده از جوشانده سرکه سیب در کاهش درد ناحیه پاشنههای پا بسیار موثر است. شما میتوانید سرکه سیب و آب را به نسبت 1 به 2 ترکیب کرده و آن را حرارت دهید. حولهای را به این ترکیب آغشته کنید و پاشنه و کف پا را با آن بپوشانید. سه بار در روز و هر بار 20 دقیقه این کار را تکرار کنید تا اثر آن را مشاهده نمایید.
ترکیب فلفل و روغنزیتون: برای ماساژ پاشنههای پا با روغنزیتون میتوانید آن را با فلفل هندی ترکیب کنید. فلفل در کمکردن درد کمک میکند و روغنزیتون گرفتگیهای عضلانی را برطرف مینماید. هر بار به مدت 15 دقیقه پاشنه و کف پای خود را با این ترکیب ماساژ دهید و سپس آن را بشویید. ماندن فلفل روی پوست ممکن است حساسیتزا باشد.
شما علاوه بر مصرف این داروهای گیاهی درمان گیاهی درد در پاشنه و کف پا میتوانید از یک رژیم غذایی سالم که قلیایی باشد پیروی کنید. میوه و سبزیهای بیشتری مصرف کنید و گوشت و کافئین کمتری بخورید. مصرف آبلیموی طبیعی، دانه چیا، چای سبز، بذر کتان و سیر نیز میتواند در سلامت بدن و پاشنههای پای شما موثر باشد.
درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی بهتر است یا شیمیایی؟
اگر به درد ناحیه پاشنه و کف پا مبتلا هستید و با استراحت و درمانهای ساده خانگی مانند کمپرس یخ نتوانید درد آن را کاهش دهید پس بهتر است برای تشخیص نزد پزشک بروید. پزشک میتواند با روشهای تشخیصی مانند گرفتن شرححال بیمار، معاینه فیزیکی و عکسبرداری علت درد را شناسایی کند. پس از شناسایی علت، روشهای مختلفی برای درمان و کاهش درد پیشنهاد میشود. این روشهای درمانی میتواند یکی از موارد زیر باشد:
- تجویز داروهای تسکیندهنده درد ناحیه پاشنه و کف پا
- داروهای تزریقی
- فیزیوتراپی
- تمرینات ورزشی
- استفاده نمودن از کفشهای طبی برای پیادهروی روزانه و ورزش یا استفاده از کفیهای طبی مناسب
اگر تمایل دارید از داروهای گیاهی بهجای داروهای شیمیایی برای کمکردن درد ناحیه پاشنه و کف پا در مراحل مختلف درمانی استفاده کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. استفاده از داروهای گیاهی یا شیمیایی گاهی میتواند تنها به انتخاب شما بستگی داشته باشد. اما در بعضی از موارد، فقط پزشک متخصص است که میتواند دراینخصوص نظر دهد و شما باید از آن تبعیت کنید.
بدیهی است که داروهای شیمیایی میتوانند عوارض زیادی برای بیمار به همراه داشته باشند، اما در بعضی مواقع سریعتر از داروهای گیاهی عمل میکنند. انتخاب روش درمان با داروهای گیاهی یا شیمیایی به شرایط بیمار و وضعیت بیماری او بستگی دارد.
درصورتیکه پزشک داروهای شیمیایی را برای درمان شما انتخاب کند نیز میتوانید از روشهای درمان گیاهی درد پاشنه پا برای بهبودی سریعتر کمک بگیرید. اما در چنین شرایطی حتماً پزشک خود را مطلع کنید زیرا گاهی داروهای شیمیایی و گیاهی میتوانند تداخل داشته و برای سلامتی شما خطرناک باشند.
درمان گیاهی برای خار پاشنه و کف پا کدام است
خار پاشنه یکی از علل شایع در بروز درد ناحیه پاشنههای پا است که درد زیادی به همراه دارد. این بیماری را در شرایط ابتدایی آن میتوان با درمان گیاهی برای خار پاشنه و کف پا درمان کرد. با ما همراه باشید تا چند روش ساده و در دسترس برای درمان خار پاشنههای پا با داروهای گیاهی به شما معرفی کنیم.
جوششیرین: شما میتوانید با جوششیرین و آب یک خمیر نرم درست کرده و پاشنه و کف پای خود را با آن بپوشانید. شما میتوانید حداکثر دو بار در روز از این روش استفاده کنید تا علائم خار پاشنه مانند درد از بین برود.
گیاه آلوئهورا: آلوئهورا را میتوان برش زده و در محل درد خار پاشنه قرارداد تا درد و التهاب را کم کند. همچنین میتوانید آن را با روغنزیتون ترکیب و برای ماساژ از آن استفاده کنید.
آب گوجهفرنگی: شاید عجیب باشد اما گوجهفرنگی میتواند درد خار پاشنه را کم کند، برای این کار کافیست آب گوجه را به مدت دو هفته روی پاشنههای پا بریزید.
سیر: سیر یک گیاه شفابخش است و خواص زیاد آن برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید هم آن را بهصورت خام یا پخته بخورید و هم آن را له کرده و پاشنه و کف پای خود را با آن ماساژ دهید.
سرکه سیب: سرکه سیب علاوه بر کاهش درد و التهاب پاشنههای پا میتواند کلسیم اضافی بدن را دفع کند. این ویژگی سبب شده تا سرکه سیب برای درمان خار پاشنه به یکی از بهترین گزینهها تبدیل شود. شما به روشهای متفاوتی میتوانید از سرکه سیب برای درمان خار پاشنه پا استفاده کنید. غوطهورکردن پا در محلول آب و سرکه سیب، بستن پاشنههای پا با دستمالی آغشته به سرکه سیب و مصرف خوراکی آن از روشهای درمان خار پاشنه محسوب میشوند.
روغن کتان: دانههای کتان سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند. شما میتوانید این روغن را روی دستمالی بریزید، سپس پای خود را با آن ببندید تا بهخوبی جذب شود. این کار به بهبود و کم شدن درد خار پاشنه پا کمک میکند.
روغن نارگیل: ماساژ پاشنههای پا قبل از خواب با روغن نارگیل، میتواند درد شما را هنگامی که صبح از خواب بیدار میشوید کم کند. برای ماساژ با این روغن بهتر است آن را گرم کنید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.
برای درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی به چه متخصصی مراجعه کنیم؟
برای درمان و تسکین درد در پاشنه پا با داروهای گروهی حتماً به پزشکان طب سنتی مراجعه کنید. بعضی از افراد با مراجعه به عطاریها و راهنمایی فروشندهها اقدام به خرید داروهای گیاهی میکنند. بهتر است بدانید همه افرادی که در عطاریها کار میکنند لزوماً متخصص طب سنتی نیستند.
برای استفاده از روشهای درمانی درد ناحیه پاشنه آشیل پا در طب سنتی، قبل از مصرف هر دارویی باید یک درمانگر طب سنتی شما را معاینه کند. این افراد باتوجهبه شرایط شما داروی گیاهی تجویز میکنند. مصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای گیاهی نیز مانند مصرف داروهای شیمیایی میتواند تأثیرات بدی بر بدن شما داشته باشد. متخصصان در طب سنتی مانند پزشکان ارتوپدی میتوانند علت درد را تشخیص داده و روش درست استفاده از داروهای گیاهی را به شما آموزش دهند.
گاهی نیاز است که پمادی برای کاهش درد و التهابات موجود در پاشنه آشیل پا تهیه شود. این کار نیز توسط همان متخصصان انجام میشود و کاملاً تخصصی بوده و از عهده افرادی که در این زمینه دانش کافی ندارند، خارج است. برای بهبودی کامل نیاز است که تحتنظر درمانگر طب سنتی، از داروهای گیاهی و روشهای موجود در طب سنتی برای درمان بیماریهای پاشنه آشیل پا استفاده کنیم.
اگر درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی میسر نشد چه کنیم
زمانی که دردهای ساده و مقطعی در پاشنه آشیل پا حس شود بهتر است از درمانهای خانگی برای درمان این درد استفاده کنیم. اگر حس کردید درد ناحیه پاشنه آشیل پا بیشتر شده است، نشان میدهد که این درمانها راهحل مناسبی نبوده یا حداقل برای درمان شما کافی نیستند. علائمی مانند تب، دشواری در راهرفتن و احساس درد مداوم و افزایشی بیانگر آن است که به درمان تخصصیتری نیاز دارید.
اگر نگران جراحی و تزریقهای دردناک در محل درد هستید، باید بدانید که درصد کمی از مشکلات پاشنه آشیل پا به این مرحله از بیماری میرسند. پزشک ارتوپد هم تلاش میکند با روشهای غیرتهاجمیتر مانند فیزیوتراپی یا دارودرمانی مشکل بیمار را حل کند. البته این به میزان همکاری بیمار در درمان، وابستگی زیادی دارد.
انجام تمرینات مداوم ورزشی، استفاده از تجهیزات پزشکی مخصوص درد ناحیه پاشنه آشیل پا، فیزیوتراپی و تمرین حرکتهای کششی از جمله اقداماتی هستند که بهجای داروهای گیاهی یا در کنار آن استفاده میشوند. انجام هر عملی برای درمان و تسکین درد در پاشنه آشیل پا باید تحت نظارت پزشک متخصص باشد. انصراف از درمان و استفاده از روشهای درمانی نادرست میتواند عواقب جبرانناپذیری برای پای شما داشته باشد.
مراقبتهای پس از درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی چیست؟
تکمیلکردن دوره درمانی یکی از مهمترین نکاتی است که در درمان هر بیماری باید به آن توجه کنید. اگر حس کردید که درد ناحیه پاشنه آشیل پای شما پس از درمان با داروهای گیاهی از بین رفته است، در قطع درمان عجله نکنید. دوره درمانی که درمانگر تجویز کرده است را به اتمام برسانید و برای معاینات دورهای به مراکز درمانی طب سنتی مراجعه کنید تا از درمان قطعی اطمینان حاصل نمایید.
مصرف طولانیمدت داروهای گیاهی نیز میتواند عوارضی برای شما داشته باشد. افراط در هر کاری زیانآور است و این نکته در مصرف داروهای گیاهی نیز صدق میکند. برای مثال مصرف بیش از اندازه یک گیاه دارویی خاص میتواند سبب ایجاد تغییرات هورمونی، تشدید بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا مشکلات گوارشی شود. اعتدال در هر کاری شرط سلامتی است، پس اگر میخواهید به مصرف گیاهان دارویی که پزشک طب سنتی برای شما تجویز کرده ادامه دهید، از نداشتن عوارض مصرف آن در بلندمدت مطمئن شوید.
تغییر سبک زندگی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و چکاپ مداوم میتواند تا حد زیادی در حفظ شرایط ایدهآل برای پاشنه پا موثر باشد.
بعد از درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی، برای عود نکردن مجدد درد چه کنیم؟
درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی میسر است، اما هیچ تضمینی برای بازگشت نکردن آن دردها وجود ندارد. اگر زندگی شما پس از درمان و تسکین درد در پاشنه به روال گذشته برگردد و عامل درد از بین نرود، مجدداً درد ناحیه پاشنه را تجربه خواهید کرد.
تنها با چند تغییر کوچک در روال عادی زندگی میتوانید از عود مجدد درد ناحیه پاشنه آشیل پا جلوگیری کنید:
نگاهی به جاکفشی خود بیندازید و با هر کفشی که استاندارد نیست خداحافظی کنید.
به رژیم غذایی سالم خود ادامه داده و در صورت لزوم وزن خود را کاهش دهید.
پاهای شما نیاز بیشتری به استراحت دارند، پس زیادی از آنها کار نکشید.
ماساژ و یخ درمانی را برای رفع خستگی پاها بعد از یک روز شلوغ و پرفشار فراموش نکنید.
در انجام تمرینات ورزشی اعتدال را رعایت کنید. گاهی یک تمرین نسنجیده یا یک فشار بیشتر از آستانه تحمل میتواند مجدداً شما را با درد ناحیه پاشنه آشیل پا مواجه کند.
انجام ماساژ در آبنمک یا جوشانده جوششیرین و ماساژ با روغنهای گیاهی، خستگی را از پاهای شما خارج میکند و مانع بروز مجدد بیماریهای پاشنه آشیل پا میشود.
از ایستادن یا واردکردن فشار زیاد به پاشنه آشیل پا خودداری کنید. اگر مجبورید زمان زیادی را روی پاهای خود بایستید، در فواصل منظم پای خود را عوض کنید تا فقط به یک پا فشار نیاید.
سخن پایانی
درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی به دلیل عوارض کم و دردسترسبودن طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید در منزل خود این روشهای درمانی را به کار برده و التهاب و درد ایجاد شده در پاشنه آشیل پای خود را درمان کنید. با شناسایی زودهنگام علل درد در پاشنه آشیل پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضدالتهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی میتوان از پیشرفت درد جلوگیری کرد.
در مواردی که درد شدید بود به داروهاي گياهي درمان گیاهی درد پاشنه پا اکتفا نکنید و برای تشخیص و درمانهای تخصصیتر نزد پزشک بروید. انتخاب یک کلینیک معتبر برای دریافت خدمات از متخصصانی که در زمینه درمان و تسکین درد در پاشنه آشیل پا با طب سنتی فعالیت میکنند، برای بسیاری از افراد مهم است کلینیک ما با حضور متخصصین باتجربه آماده است تا به شما در بهبود دردهایتان کمک کند.