12 راه موثر پیشگیری از "درد و گزگز دست چپ"+ علل و عوارض آن

12 راه موثر پیشگیری از “درد و گزگز دست چپ”+ علل و عوارض آن

آیا شما دچار درد و گزگز دست چپ شده‌اید و این موضوع باعث ترس و نگرانی شما شده است؟ درد و بی حس‌شدن دست طرف چپ از مشکلاتی است که احتمالاً خیلی از مبتلایان به این عارضه را دچار نگرانی و اضطراب کند؛ چرا که این نشانه درد و سستی در دست طرف چپ قلبی است که اکثر مبتلایان نگران می‌شوند که مبادا به سکته یا حمله قلبی دچار شده باشند.
در بیشتر مواقع که دست طرف چپ دچار گزگز و بی‌حسی شده ولی مشکل از خواب‌رفتگی نیست، علت درد و گزگز دست چپ می‌تواند نشان از مشکلات قلبی باشد. در این مقاله ما در مورد علت درد و بی حس‌شدن دست طرف چپ، تپش قلب و سستی دست چپ، راه‌های پیشگیری و درمان با تجویز پزشک متخصص. اینکه برای بی‌حسی انگشت دست به چه دکتری مراجعه کنیم؟ در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم. با ما همراه باشید.

 

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درد و گزگز دست چپ و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

علت درد و گزگز دست چپ چیست؟

آیا دلایل اصلی و شایعی که باعث درد و کرختی و سوزن‌سوزن‌شدن دست می‌شوند را می‌شناسید؟ مهم‌ترین علت درد و گزگز دست چپ چیست؟ رشته‌های عصبی فراوانی از ستون فقرات گردن خارج می‌شوند و بعد از اتصال به هم عصب‌هایی را تشکیل می‌دهند که تمام دست شما از شانه تا نوک انگشتان را عصب‌دهی می‌کند. طبیعی است که آسیب‌دیدگی این رشته‌های عصبی باعث می‌شود که شما دچار تغییرات حسی، به‌عنوان احساس درد و سوزش گزگز و مورمور دست طرف چپ شوید.
علل عمده‌ای که با این علائم همراهی دارند، عبارت‌اند از:

تحت‌فشار قرارگرفتن عصب‌ها، به‌عنوان‌مثال درد ستون فقرات گردنی بر اثر دیسک بیرون‌زده، آرتروز ستون مهره‌های گردن، روماتیسم یا انقباض و اسپاسم عضلات گردن و عضلات بالای پشت؛ در مفصل شانه ممکن است عصب‌ها و علت التهاب و تورم بافت‌های نرم یا التهاب مفصل، فشرده شوند. در آرنج و ساعد هم اگر عصب‌هایی که به دست طرف چپ می‌روند، تحت‌فشار قرار گرفته باشند.

باعث این علائم می‌شوند. فشردگی عصب میانی دست یا عصب مدین در ناحیه مچ دست که اصطلاحاً سندروم تونل کارپال نام دارد هم از علل شایع بروز این علائم است. یادتان نرود شکستگی‌های استخوانی و دررفتگی مفاصل و توده‌ها هم در تمام این مسیر ممکن است، به روی عصب فشار آورده و علائم فوق را ایجاد کند.

نوروپاتی‌های محیطی:

گاهی آسیب‌دیدگی رشته‌های عصبی که از ستون فقرات گردن خارج شده‌اند و به شانه، بازو و ساعد دست می‌روند، به علت فشار روی آنها نیست، بلکه تغییرات شیمیایی، بافت عصب را دچار صدمه کرده است.
به‌عنوان‌مثال فرد دچار کمبود مزمن ویتامین B12 بوده است، فرد سال‌‌‌ها از الکل استفاده ‌کرده است یا فردی به بیماری دیابت مبتلا بوده و قند خون خود را کنترل نکرده و یا فرد دچار مسمومیت با آرسنیک و جیوه شده یا دچار برخی عفونت‌ها مانند بیماری لایم شده است و یا برخی داروهایی که در آنها عنصر طلا استفاده شده، مصرف کرده است. در این افراد، درک حسی در دست‌ها و پاها دچار تغییرات می‌شود.

پدیده رینود که عبارت است از احساس سرما، سوزش و درد و تورم در انگشتان دست که به علت اسپاسم موقت سرخرگ‌های دست در سرما و استرس رخ می‌دهد.

سندروم‌های روماتولوژیک:

به‌عنوان‌مثال لوپوس و اسکلرودرمی

کم‌کاری تیروئید

دیگر علت بسیار مهم و تهدیدکننده حیات، مشکلات ناشی از قلب و عروق
یادتان نرود بسیاری از اوقات، اولین نشانه‌های یک حمله قلبی قریب‌الوقوع، احساس درد و تغییرات حسی در اندام فوقانی چپ است؛ به‌عنوان‌مثال شما قبل از اینکه دچار درد قفسه سینه شوید، درد و بی‌حسی دست سمت چپ دارید یا همراه با این علائم دچار تهوع، استفراغ، تنگی نفس، تغییرات تپش قلب، بی‌حالی، کاهش هوشیاری و سینکوپ شده‌اید.
در این مواقع، شرایط یک شرایط کاملاً اورژانسی است. گاهی به علت سکته‌های مغزی ممکن است شما دچار درد و سستی دست سمت چپ شوید و یا همراه با این علائم، قدرت حرکت دست را از دست بدهید. اگر تمام مواردی که در آنها یک بیماری و اختلال جسمی وجود داشت، رد شود؛ گاهی حملات استرس یا ترس یا که اصطلاحاً پنیک اتک نامیده می‌شود، نیز می‌تواند این علائم را ایجاد کند.
گاهی شما قادر نیستید دست خود را حرکت دهید، هرچند که تحت‌فشار قرارگرفتن رشته‌های عصبی در گردن، شانه، آرنج و مچ دست، علت شایعی برای تجربه درد و سستی دست سمت چپ می‌باشد؛ اما یادتان نرود که گاهی حمله‌های قلبی یا برخی سکته‌های مغزی، خود را با این علائم نشان می‌دهند.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درد و گزگز دست چپ و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

عوارض درد و بی‌حسی دست سمت چپ چیست؟

آیا ممکن است درد و بی‌حسی دست سمت چپ خطرناک باشد؟ چه عوارضی به دنبال درد و سستی دست سمت چپ ممکن است رخ دهد؟ اگر این علائم به علت قرارگرفتن نامناسب بدن ایجاد شده باشد، نترسید! به‌عنوان‌مثال اگر شما دست خود را برای مدت طولانی به روی لبه صندلی گذاشته باشید و اکنون در حال تجربه درد و بی‌حسی دست سمت چپ هستید، نگران نباشید؛ فقط کافی است که موقعیت قرارگیری دست را تغییر دهید تا علائم به‌سرعت رفع شوند.
عوارض عموماً در مواردی ایجاد می‌شود که یک مشکل داخلی مزمن وجود داشته باشد یا اینکه یک عارضه قلبی یا مغزی ناگهانی در شرف وقوع باشد. عوارض عبارت‌اند از:

حمله و سکته قلبی
ایست قلبی
آریتمی‌های قلبی
سکته‌های مغزی و عوارض ناشی از آن مانند ازدست‌رفتن قدرت حسی و حرکتی دست طرف چپ
ابتلا به فشارخون بالا به‌عنوان‌مثال در زمینه بیماری اسکلرودرمی
خونریزی‌های کشنده ریوی
نارسایی کبد ناشی از مصرف مزمن الکل
تحت‌فشار قرارگرفتن رشته‌های عصبی در مناطق مختلف

در صورت مزمن شدن و تداوم فشار، آسیب‌های دائمی به رشته عصبی وارد می‌کنند که غیرقابل‌جبران است.
به همین دلیل است که تأکید می‌شود اگر شما مکرراً و به طور مزمن مدت‌ها است که درد و سستی دست سمت چپ را تجربه می‌‌‌کنید، اگر علائم شما شب‌ها بدتر می‌‌‌شود و اگر سوزن‌سوزن‌شدن انگشتان دست طرف چپ نمی‌گذارد به خواب بروید، حتماً همین‌الان وقت ملاقات با متخصص ارتوپدی باتجربه تنظیم کنید.
اگر درد و بی‌حسی دست سمت چپ ناگهانی آغاز شده است و همراه با تنگی نفس یا تغییرات ضربان قلب، تعریق سرد فراوان، ضعف و بی‌حالی، کاهش هوشیاری، احساس فشار درد و سنگینی را در قفسه سینه، درد شانه، درد گردن و فک پایین هست؛ با درنظرگرفتن حمله قریب‌الوقوع قلبی یا مغزی، هم اکنون به اورژانس تماس بگیرید.

چگونه از درد و گزگز دست چپ جلوگیری کنیم؟

آیا راهی وجود دارد که مانع ایجاد درد و گزگز دست چپ شود؟ حال که شما دلایل اصلی و شایع مسبب درد و سستی دست سمت چپ را دانسته‌اید؛ دیگر می‌توانید بسیاری از راه‌های موثر و مهم برای پیشگیری از این علائم را خودتان بیان کنید. مؤثرترین راه‌های پیشگیری‌کننده از ایجاد درد و بی‌حسی دست سمت چپ عبارت‌اند از:

اگر بارها دچار علائم شده‌‌‌اید، حتماً و فوراً برای بررسی، از نظر ابتلا به کم‌خونی، کم‌‌‌کاری تیروئید و کنترل قند خون، به پزشک مراجعه کنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید، حتماً به طور منظم پیگیر مراجعه به پزشک خود جهت حفظ سطح قند خون در محدوده قابل‌قبول باشید، قند خون بالا به‌شدت باعث آسیب‌های غیرقابل‌جبران رشته‌های عصب می‌شود.
در فصول سرد و در محیط‌های سرد، حتماً دستکش خشک و گرمی که انگشتان را می‌پوشاند به همراه داشته باشید و در صورت نیاز استفاده کنید.
در هوای سرد حتماً از وسایل گرمایشی برای ایجاد دمای مناسب محیط استفاده کنید.
از قراردادن بازو و ساعد زیر بالش یا تکیه‌دادن آرنج یا مچ دست به مدت طولانی به روی دسته صندلی بپرهیزید.
اگر سال‌هاست که الکل یا سیگار مصرف می‌کنید، حتماً در مورد علائم خود با پزشک مشورت کنید. مصرف الکل یا سیگار هم در بلندمدت باعث آسیب جدی رشته‌های عصب می‌شود.
اگر همراه علائم فوق، درد مفصل، فشارخون بالا، ضخیم‌شدن پوست یا ضایعات پوستی، درد مفصل، سرخ‌شدن گونه‌ها و یا حساسیت به نور پیدا کرده‌اید، حتماً این موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
تحرک و فعالیت بدنی را فراموش نکنید.
از مصرف مواد غذایی پرچرب، فست‌فودها و…. خودداری کنید. رژیم غذایی سالم شامل سبزی‌ها میوه‌های تازه، گوشت مرغ و ماهی به حد تعادل و نه زیاد، مصرف متعادل دانه‌های آجیلی و لبنیات کم‌چرب را در برنامه روزانه بگنجانید.
وزن خود را کنترل کنید. چاقی هم به طور مستقیم، ریسک حملات قلبی را بالا می‌برد و هم با افزایش ریسک ابتلا به بیماری دیابت همراه است.
سعی کنید حتماً نکات و شرایط استاندارد قرارگیری بدن پشت میز کامپیوتر و پشت میز کار، نحوه خوابیدن استاندارد و قرارگیری بدن شما در موقعیت‌های استاندارد در هنگام خواب بودن و نشستن بیاموزید. با رعایت این نکات، ستون فقرات گردنی نیز آسیب کمتری می‌بیند و شما از مشکلات ستون فقرات گردنی که می‌تواند منشأ درد و سستی دست سمت چپ شود، نجات پیدا می‌کنید.
از فعالیت‌هایی که باعث فشار بر اعصاب دست شما می‌شود، خودداری کنید. این فعالیت‌ها می‌توانند شامل بلندکردن اجسام سنگین، استفاده از ابزارهای دستی و ورزش‌های شدید باشند.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درد و گزگز دست چپ و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

راهکارها و روش‌های درمانی برای درد و بی‌حسی دست سمت چپ چیست؟

برای درمان درد و سستی دست سمت چپ چه راه درمانی خوب است؟ برای درمان درد و بی‌حسی دست سمت چپ پیش کدام دکتر باید برویم؟ اگر دست خود را مدتی است که به دسته صندلی تکیه داده‌اید و یا اگر هنگام خواب، بازو و شانه شما در موقعیت نامناسب بوده است، نترسید! شما نیاز به دارو و درمان خاصی ندارید؛ همین که موقعیت بدن خود را کمی تغییر دهید تا فشار از روی رشته عصبی برداشته شود، علائم نیز رفع می‌شوند.
در مواردی که بیماری‌ها و مشکلات خاصی در ستون فقرات گردن وجود دارد که باعث فشار به روی عصب و بروز علائم شده است، استراحت، پرهیز از فعالیت‌های سنگین و بلندکردن اجسام سنگین را آغاز کنید. می‌توانید ایبوپروفن یا ناپروکسن را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و به مدت ۵ الی ۷ روز مصرف کنید. بعد از ۴۸ ساعت اول درد، دوش آب گرم و کیسه آب گرم و ماساژ به بهبودتان کمک می‌کند.
اگر علائم شما بهتر نمی‌شود، اگر علائم شدیدتر شده یا اگر بعد از یک هفته درد به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا نکرده است، حتماً برای اقدامات تخصصی به کلینیک‌های ارتوپدی مراجعه کنید. در این مرحله درمان‌های غیرجراحی مانند تزریق‌های تخصصی و فوق‌تخصصی می‌تواند به‌سرعت التهاب و تورم فشارآورنده به روی عصب را از بین ببرد و عصب شما را از آسیب‌دیدگی غیرقابل‌جبران نجات دهد.
همین اقدامات درمانی در مورد مشکلات مفصل شانه، آرنج و مچ دست نیز مطرح است. پس اگر علائمی دارید که باوجود ملاحظات خانگی در ۵ الی ۷ روز اول بهتر نشده، حتماً باید با ارتوپد مشورت کنید. دردهایی که با یکی از علائم زیر همراه‌‌‌اند، به‌عنوان‌مثال؛

تپش قلب
تهوع و یا استفراغ
کاهش هوشیاری
غش‌کردن
درد در قفسه سینه، گردن، بالای پشت، کتف، بازو و شانه
بی‌حالی و ضعف و کاهش هوشیاری

شما فوراً نیاز به بررسی و اقدام اورژانسی دارید. برای نجات جان فرد مبتلا، الزامی است که فرد هرچه سریع‌‌‌تر به اورژانس مجهز منتقل شود. در افراد مبتلا به پدیده رینود یا افرادی که دچار برخی سندروم‌‌‌های خودایمنی هستند؛ به‌عنوان‌مثال اسکلرودرمی دارند، ممکن است از داروهای خاصی، پزشک برای مدیریت شرایط استفاده کنند. به‌عنوان‌مثال گاهی مسدودکننده‌های کانال کلسیم ممکن است مورد توجه قرار گیرد.
در نوروپاتی‌های محیطی یعنی آسیب‌دیدگی‌های رشته‌های عصبی خارج ستون فقرات که به علت دیابت کنترل نشده، مصرف مزمن الکل و کمبود مزمن B12 و یا مسمومیت با جیوه آرسنیک و برخی از عفونت‌ها رخ‌داده است، پزشکان معمولاً از داروهایی استفاده می‌کنند که انتقال پیام‌های درد و پیام‌های گزگز و کرختی را به مغز کند و مختل می‌کنند، به‌این‌ترتیب شما این علائم را کمتر از حد واقعی آنها احساس می‌‌‌کنید.
ممکن است علت این نشانه‌ها فشار موقت به روی عصب دست بوده باشد که با تغییر موقعیت قرارگیری دست شما، علائم رفع می‌شود. این علائم ممکن است اولین تظاهرات رخداد حمله قلبی جدی یا بروز سکته مغزی باشند. پس می‌بینید که گاهی به‌قدری شرایط جدی و حیاتی و حساس است که اصلاً درنگ یا درمان‌های خودسرانه مجاز نیست و این فرد باید فوراً با اورژانس تماس گرفته و یا توسط اطرافیان به اورژانس رسانده شود. فرد مبتلا به درد و سستی دست سمت چپ که علائم قلبی دارد را نباید با درمان‌های خانگی به حال خود رها کنید.

بایدونبایدهای بعد از درمان درد و گزگز دست چپ

بعد از درمان درد و بی‌حسی دست سمت چپ، باید نکاتی را رعایت کنید تا از عود علائم جلوگیری کنید. این نکات عبارت‌اند از:

بایدها:

درمان را طبق دستور پزشک ادامه دهید. حتی اگر علائم شما بهبود یافت، مهم است که درمان را کامل کنید تا از عود عفونت جلوگیری شود.
از فعالیت‌هایی که باعث تحریک دست شما می‌شود، خودداری کنید. این فعالیت‌ها می‌توانند شامل بلندکردن اجسام سنگین، استفاده از ابزارهای دستی و ورزش‌های شدید باشند.
به طور منظم از دست خود استفاده کنید. این کار به بهبود گردش خون و کاهش التهاب کمک می‌کند.
از دست خود در برابر سرما و گرمای شدید محافظت کنید.

نبایدها:

از کشیدن سیگار و مصرف الکل خودداری کنید. این مواد می‌توانند باعث التهاب و آسیب عصبی شوند.
از مصرف داروهای بدون نسخه بدون مشورت با پزشک خودداری کنید. برخی از داروها می‌توانند علائم درد و سستی را بدتر کنند.
اگر شما اخیراً درمان درد و گزگز دست چپ را دریافت کرده‌اید، فکر نکنید که دیگر نیاز به رعایت نکات مراقبتی بعد از درمان ندارید. بدون رعایت این بایدونبایدها، نتایج درمان شما تکمیل نمی‌شود.
اگر علت مشکل شما دیابت بوده است، به طور منظم داروی انسولین تجویز شده را مصرف کنید و در کنار داروها حتماً تحرک بدنی داشته باشید و با کمک گرفتن از مشاور تغذیه، برنامه غذایی سالمی را پیش بگیرید.
اگر سال‌ها الکل مصرف می‌کنید و اکنون دچار عوارض ناشی از الکل به روی عصب‌ها شده‌اید، تحت نظر پزشک الکل را کاهش دهید.
بعد از دریافت درمان‌های ارتوپدی از هر نوع که بوده باشد، از جمله داروها، فیزیوتراپی، بریس‌ها، اورتزها، تزریق‌های تخصصی و فوق‌تخصصی، شما انجام حرکات کششی و فیزیوتراپی را نباید فراموش کنید. حتماً در این مواقع از پزشک خود در مورد خرید و انتخاب بالش طبی مناسب سوال کنید.
مصرف داروهای تجویز شده را به هیچ وجه خودسرانه قطع نکنید و نسخه خودتان را به فردی که علائم مشابه با شما دارد، توصیه نکنید.

تماس با کلینیک میرپا
به منظور آشنایی با درد و گزگز دست چپ و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

دلایل درد و گزگز دست چپ بسیار زیاد است و به‌تبع آن، راه‌های درمانی نیز بسته به علت درد و گزگز دست چپ بسیار متنوع می‌باشد. گزگز دست طرف چپ می‌تواند نشان از یک مشکل بسیار جدی در شما باشد که در صورت عدم پیگیری و درمان، عوارض جبران‌ناپذیری را برای شما به همراه دارد
سست‌شدن و درد دست طرف چپ به طور موقت جدی نیست و در اکثر اوقات به مشکلات اسکلتی یا عضلانی مربوط است که در برخی موارد این مشکل باگذشت مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی رفع و خوب می‌شود. لازم به ذکر است که قبل از شروع هر نوع درمان، مهم است که با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا دلیل اصلی مشکل تشخیص داده شود و روش درمان مناسب را تجویز کند.
درد و سستی دست سمت چپ جز علائمی محسوب می‌شود که دلایل زیادی دارند. اگر علائم فوق مدت‌ها است به‌صورت مزمن تکرار می‌شود، یعنی شما مکرراً کرختی، درد و سستی دست سمت چپ را دارید، در اولین فرصت با متخصصان ارتوپد باتجربه در کلینیک ما مشورت نمایید. مسلماً بعد از جلسه ویزیت ارتوپد، در صورت مطرح بودن مشکلات داخلی مانند کم‌‌‌کاری تیروئید و بیماری‌های روماتولوژیک، ارتوپد راهنمایی‌های لازم و ارجاعات لازم را انجام خواهد داد.